Lördag

Sjuk, jobbhelg och sömnlösa nätter:D Wuuunderbart!
Här Hanna kommer 2 recept:)


4 port:
4 bitar laxfilé
1 ask Cantadou vitlök & örter
3 dl grädde
salt & citronpeppar
ca 1 kg frysta räkor med skal

Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost och grädde till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 

20 min. Skala räkorna. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna. Servera med ris och en god sallad till!

Jag använde dock istället 2 askar creme bonjuor vitlök och hade vitlökspeppar istället för citronpeppar, men droppade på citron på laxen! Muums!



 

Prosciuttolindad kycklingfilé med balsamicosky på tagliatelle- och ruccolabädd

Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka cirka½ kruka färsk rosmarin och fördela på 500 g kycklingfilé (skär stora filéer påprosciutto och lägg dem i en ugnssäker form.

Skala 6-10 vitlöksklyftor . Skala och klyfta 1 rödlök och skiva 1 zucchini i centimetertjocka skivor. Skala 2 palsternackor och skär dom i ganska smala långa klyftor. Lägg sedan grönsakerna runt om kycklingen.

Rör samman 3½ msk olja, 3½ msk balsamvinäger, ½tsk salt och 1 krm svartpeppar och häll det över kycklingen. Lägg i en extra rosmarin kvist.

Tillaga i ugnen i ca 30 min eller tills kycklingen är genomstekt.

Koka tagliatelle och skölj av 70 gram ruccola sallad.

Servera kycklingen och de ugnsbakad grönsakerna på en bädd av tagliatelle och ruccola och ringla balsamicoskyn över!


Smaklig måltid:)


Kommentarer
Postat av: petra

hmm kanske man skulle göra:)hehe

2010-03-06 @ 21:20:05
URL: http://petraaz.blogg.se/
Postat av: hanna

oooo allt lät jätte smaskigt! ska prova när jag kan äta igen! tack tack =D

2010-03-07 @ 08:42:25
URL: http://hannak.blogg.se/
Postat av: Hanna Lundstedt

Snälla Lollo, är de inte dax nu att byta recept ;) haha! Hoppas ni mår bra och att du hade kul på statt i helgen som va.. Kramis

2010-03-31 @ 21:43:14
URL: http://halu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0