Måndag

Idag så har jag och Alva varit hos Petra och Tilde. Vi drog senare upp på sången i sjöng lite:) Nästa måndag är sista gången vi går och sjunger! Var och hämtade Anders efter jobbet och då åkte vi och storhandlade efter det. Petra och Kai var oxå där och handlade samtidigt som vi så det var lite roligare att handla än vanligt! Sen blev det till att åka hem och packa upp och sen åt vi mat. Nu ligger Anders i badet och Alva sitter i sin matstol framför spegeln i badrummet och talar med sin spegelbild. Själv sitter jag i soffan och slappar! Ikväll blir det till att kolla på Ullared och sen CSI och sen paradise hotel.. Om inte paradise börjar kl 21 idag förstås.. Har ingen koll. Tack o hej!

Okeeej!

Haha nu är det bra länge sedan jag skrev här så vet knappt var jag ska börja. Vet inte vad jag skrev i sista inlägget heller så med risk att upprepa mig så är denna läsing på egen risk:)
Lördagen den 14 nov. Dop på schemat. Allt gick bra! Alva blev lite kinkig på slutet men är ändå nöjd med hennes insats:) Hade bestält smörgåstårtor från smörgåsbutiken här  Örebro och vilken jävla besvikelse det var! Jag tyckte inte att de var speciellt goda, men det värsta var ändå att varje tårta var för 15 pers. Vi hade beställt 3 st. Alltså smörgåstårta för 45 personer. Vi var 30 st som åt av den och ÄNDÅ var det knappt att det räckte! Så lite tur i oturen att Alice vart sjuk så att inte pappa med familj kom, för då hade det varit ytterligar 6 pers som skulle äta av den snålt tilltagna tårtan.
Men efter fikat så kom ju det bästa! Paketöppning!!! Och så mkt fina saker Alva fick så det är inte klokt! Kan ärligt säga att jag är så nöjd och glad för allt!

 På kvällen så var Petra, Kai, Tilde, Helena, Erik, Sandra och Johan här och vi drack lite vin och spelade wii. Det var himla trevligt!

Eftersom mitt minne är ungefär lika bra som en guldfisks så kommer jag missa att skriva massa kul vi vart med om:) Men vi har tillbringat mkt tid med solhaga borna förstås, alltid lika trevligt.

I tisdags så var jag ute och åt med några tjejer från jobbet. Hade med mig Alva för Pernilla på jobbet skulle ha med sin lilla dotter Tilda som är 3 månader så hon ville så gärna att jag skulle ha med mig Alva. Det ångrar jag nog lite att jag hade för hon var lite gnälli och så, så man fick ju inte direkt nån matro. När vi fick in maten så skulle ju prompt Alva med äta så det var bara att ta fram gröten jag hade med mig till henne och ge henne så min mat fick vackert vänta! Sen när jag väl gett henne mat och började äta min så kastade jag i mig maten så jag var klar först av alla trots att ja börja äta typ 7-10 minuter efter alla andra. Men men så är väl livet som småbarnsförälder helt enkelt:) Det var hur som helst väldigt gott iaf. Vi åt på Efesos och de hr väldigt bra mat!

I torsdags så åkte jag och Alva hem till mamma och Micke och hälsade på lite. Vi blev kvar över natten så var vi hemma hos far och hälsade på oxå. På fredagskvällen så åt vi tacos o kollade på idol! 

Igår så var jag, Alva, Petra, Kai och Tilde i linköping hemma hos Helena och Erik. Det var jättekul och de hade en suuuuperfin lägenhet!! Vi var kvar där till kl 17 typ tror jag!

Idag har julpyntet kommit fram! Stakar o gardiner o grejer. O just det, Anders har ju fyllt år så han fick en dator! En bärbar som går tusen ggr fortare än våran gamla! En gps fick han oxå så det är ju kanon! Så nu ska jag lägga in lite bilder tänkte jag:) Håll till godo! Och det kan bli bilder jag redan lagt in men det får ni ta som sagt!


 

Torsdag

Idag är det torsdag. Imorrn är det fredag och sen är det helg...igen.. Går så jävla fort! Fan snart har nyår gått och jag börjar jobba mina helger igen. Och sen säger det bara svisch så är våren förbi och det är sommar! Och sen är det bara börja jobba fullt igen och Alva in på dagis. Fyyy tänk om jag kunde vara hemma med henne längre! Eller om Anders kunde vara det. Tycker det är tidigt att börja på dagis när man bara är lite över ett år. Men men vad ska man göra?

Ha egentligen jävligt mkt att göra men istället sitter jag här och slöar.. Haha kanske för att jag inte har nån som helst lust att ta tag i städ, mat, tvätt och alla andra måsten!

Idag så gick vi upp klockan 11:15, då behagade den lilla gullungen att vakna! Eller hon vaknade typ halv tio och åt lite men sen såg jag att hennes ögon var på väg att stängas så jag somnade om jag med! Alltså hon är 5 månader och sover så länge, hur blir det sen när hon är tonåring och är ute och ränner om kvällar och nätter? Hon kommer ju inte gå upp förrän det mörknar ute! Den dagen, den sorgen:)

Lördag=Dop. Var iväg igår och fixade lite fika och läsk och kaffe och the och mineralvatten. Smörgåstårtor beställde Anders. Sa ju från början att jag skulle baka det men så kom jag på att jag vill nog fan inte tillbringa hela fredags kvällen med att baka smörgåstårtor så vi beställde istället. Anders har dragit ut texten på en av låtarna vi sa ha och kopierat upp så alla i kyrkan kan stämma in:) Anders tror inte att nån kommer kunna den men det tror jag! Va fan tom Petra vet vilken låt det är liksom ;) Hehe!! Måste sy dit rosetten på dop klänningen med. Kul jul, vilken tur att jag är så jäkla händig eftersom syslöjd verkligen var mitt favvo ämne. Tack så mkt Gunnel Grankotte HELT OCH HÅLLET din förtjänst!  FY FAAN så jag hatade syslöjden. Och lärar hel-etet vi hade ignorerade mig totalt och ville bara hjälpa Ullis som by the way satt alldeles bredvid mig! Nej usch o fy kommer fan än idag ihåg hennes andedräkt när hon slickade på tråden och skulle föra den igenom nåls ögat när hon skulle visa hur enkelt det var! Hujedamej så otäckt! Nej nu måste jag gå och göra nåt vettigt.

Tjo och tjing


Fars Dag!

Idag så blev det grötfrulle för Alva och Anders medans jag åt lite smörgåsar! Hade tända ljus och det var väldigt mysigt:)
Inatt så var detförsta natten som Alva fick sova utan att få mat när hon vaknade. Hon har ju kunnat äta mellan 200-500 ml ersättning om nätterna och det innebär alltså att hon vaknar stup i kvarten för att äta. Så inatt så blev det bara napp och vatten! Hon låg och gnydde som en liten hundvalp igår kväll när hon inte fick mat. Men till sist somnade hon och vaknade inte förrän kl 3. Då fick hon napp o somnade om till kl 4 då blev det samma procedur. Sen vakna hon 2 ggr innan kl 5 o drack vatten men sen sov hon! Så det har gått över förväntan! Trodde det skulle bli kämpigt men icke! Eller vem vet hur det blir i natt!

Nästa helg e det dop. Blä. Eller det är ju trevligt o så men det är så mkt som ska tänkas på! Mat, fika, kläder och andra saker!

Förra helgen var vi i nyköping. Jag och Petra överraskade Anders och Kai som inte hade en aning om att vi skulle sova hotell eller visste inte om varandra. Kai trodde det bara var han och Petra o Ander trodde att det bara var vi 2. Haha sen kom Petra och Kajan och knackade på våran hotellrum o båda grabbarna blev nog lika paffa av att se varandra. Sen blev det öl, öl och sen massa drinkar! Kul som faaan var det! Våra småttingar var hemma med sina mormödrar! Lyckad kväll ska gudarna veta! Nej nu ska vi gå ut och tvätta! Måste tvätta dop klänningen i klorin för den e missfärgad så man vet om hon kan använda den!

Tack o hej

Tjofadderittan!

Lördag idag! Idag har min pappa och familj varit här för att fira Anders. Han fick en flaska Minttu och 500 kr:) De tyckte han skulle spara pengarna för att köpa en GPS. Vi får se vad som händer med det. Vi måste nämligen införskaffa en ny barnvagn.. En jävl stål pinne i själva ramen har gått av! Skräp vagn. Blev så arg. En barnvagn är ju liksom inte det billigaste. Men men man får ju vad man betalar för och vagnen var ju jävligt billig så nu får vi stå vårat kast. Ska kolla runt lite på blocket och se om man hittar någon billig på blocket typ. Ska ringa och kolla om det går på hemförsäkringen med. Fast när jag pratade med mamma så sa hon "Jag tycker ni ska lugna er med att köpa ny, ha ingen brådska". Hmmm vad betyder det då? Kommer vi få en ny?? Vet ju att vi ska få en sulky i dop present men haha den blir kanske svår att använda nu när Alva är så pass liten och snön snart kommer täcka backen! Måste fråga mamma hur länge hon tycker vi ska vänta innan vi börjar se oss om efter en ny för känner ändå att en vagn måste vi ha. Blir lite handikappade annars.. Man orkar inte gå runt och bära på Alva längre om man så bara ska in på affären! 8 kg blir tungt efter ett par minuter!

Har införskaffat en ny jacka med!! Höst och vinterjacka i ett! Man kan ta ut fodret så det inte blir så varmt så det e kanon! Kostade 1300 kr men det var halva priset på den så 650 kr! Det gillar vi:) Nu måste jag bara införskaffa mig nåt att ha på mig på dopet... Usch vad trött jag blev nu. Kanske gå in och lägga sig med Alva på sängen. Hon ligger o sussar så gott:) Fast då vaknar hon säkert.. Anders ringde nu, han och Maikel var på marieberg och letade dop present. Maikel skulle köpa en duschstol men babyproffsen var stängt så han måste köpa nåt annat för han ville få det klart idag, så då ringer Anders och undrar vad han ska köpa.. Liiite svårt att komma på bara sådär!

Har egentligen mkt mer att skriva men nu vaknade Alva så sitter ock skriver med en hand så får bli en annan gång! Kanske senare ikväll!!

Tja´rå

RSS 2.0