Snart var detta året slut oxå..

Ja imorrn är det redan nyårsafton! Helt sanslöst så fort det går!
Julen kom och gick och det var supertrevligt!
Torsdagskvällen innan julafton så kom Petra, Kai och Tilde hit och de små raringarna bytte paket! Alva fick så fina saker!! Vi åt lite skink smörgåsar och potatissallad med kallskuret sen lite kaffe på det! På självaste julafton så åkte vi ut till Mullhyttan för att fira jul med Anders familj! Vi åt mat innan kalle, tur det för alla var vrålhungriga och så himla gott det var! Orkade dessvärre bara ta en omgång mat=( Sen blev det lite slappa framför Kalle. Alva satt i soffan och somnade precis när Kalle började och vaknade en timme senare när det var slut!
Tomten kom och Alva var INTE rädd! Helt förvånad blev jag eftersom Alva har varit rädd för typ allt: Haklapp, hårfön, elvisp, dammsugare, duschen, mm mm. Men hon är inte lika rädd längre. Nu är hon nog endast rädd för duschen!
Många fina klappar blev det och sen blev det fika o sen gröt o så åkte vi hem vid 22 tiden. Jag skulle ju upp och jobba på morgonen på juldagen så kände lite press att åka hem. Jobbade sedan juldagen och annandagen och när mitt pass var slut på annandagen så for vi till vingåker och hem till min pappa med familj för att äta och fortsätta julfirandet=) Alva fick massa fina saker. Men det värsta var att vi hade ju tänkt att fira pappas 50års dag med men vi GLÖMDE PRESENTEN!!! Så den ligger fortfarande kvar här hemma!
Vid 22:30 så körde pappa hem oss till mamma för att fortsätta paket öppning där=) Kan ju säga som så att vi kommer inte behöva köpa kläder till Alva i den storlek hon kmr att behöva här snart för hon har fått jättemkt fina kläder!! Vi var kvar i vingåker fram till tisdagen sen åkte vi hem.
Igår var vi iväg och köpte en portabel dvd som vi kan ha i bilen så kanske en viss liten damär lite lugnare i bilen när vi är ute och åker;)
Idag håller jag på att tvättar!! Anders e iväg o köper lite raketer och annat nödvändigt som går åt på nyårsafton;) Vi ska spendera morgondagen i Björkhaga och det ska bli trevligt!
Nej nu ska jag lägga in lite bilder o när jag väl är klar med det är det väl dags att knata ut till tvättstugan igen!!








































Dan före dopparedan!

Guuuud så fort det har gått. Jag har inte ens hunnit räkna ner dagarna och längtat till julafton utan det sa bara PANG så är julen här!
Ikväll kommer Petra, Kai och Tilde hit så ska vi äta lite och barnen ska byta klappar=)

Häromkvällen så klädde jag och Anders granen så den står grön och grann här nu med paket under!

Jag och Alva var till marieberg här i förmiddags när de öppnade. JÄVLAR vad bilar det var på parkeringen. Helt sjukt. Skulle leta efter nåt att ha på mig till imorrn o det hittade jag oxå. Sen in på coop och handlade en julskinka och lite att äta till sen och sen ut till bilen igen. Allt som allt tog det 40 minuter! Jag trodde jag skulle bli kvar flera timmar! Men det var väldig trafik så det gick långsamt hemmåt plus att jag var tvungen att tanka oxå! Egentligen skulle man gå ut och kolla om det finns tid i tvätt stugan till ikväll.. Men jag drar mig för att gå ut det är ju så himla kallt!

Alva har sovit en stund i sin saccosäck men nu är hon vaken och kollar på "I drömmarnas trädgård", och nu kom Anders hem oxå.
Lyckades smeta in hela min lugg imorse med ansiktskräm!!! Så den är helt fettig och vit flagig! Men tänkte nog färga håret idag så då blir det ju tvättat iaf=) Kan ju inte gå runt med massa vitt löadd i håret när man får besök ikväll o allt liksom.






Sunday!

Söndagskväll och jag sitter nu uppkrupen i soffan. Dock inte i krypin hörnet för måste ha laddaren i datorn och den sitter vid andra sidan men det är skönt att sitta här med!
Idag gick jag och Alva upp vid halv nio tiden. Då gick vi in i vardagsrummet och Alva la sig i sacco säcken med en flaska välling och jag kröp upp i soffan med täcket! Sen låg vi och tittade på Igglepiggle och mös! Eller ja jag ska erkänna att jag låg väl mest och slumra kanske=)
Så småningom kom även Anders upp och gick och tog sig ett bad. Jag fick dra på Alva en body och strumpbyxor för hon blev skitarg för hon inte fick på sig dom själv! Efter att Anders duschat gick jag och duschade och skurade badkaret samtidigt! 2 flugor i en smäll! När jag kom ut ur duschen så hade Anders dukat fram med frukost så det var bara att sätta sig! Sen la vi oss alla för att vila lite för Alva var trött. När hon väl somnat så började vi röja ur klädkammaren som var FULL med grejer, högt och lågt! Gick liksom inte att ta sig in! Anders sprang ut till förrådet X antal ggr med kassar och kartonger! När Alva vaknade igen så var vi nästan klara så vi gjorde oss själva i ordning sen drog vi ut i snön för att inhandla sista julklappen till Tilde och även en antenn sladd på 15 meter för att vi tänkte möblera om! Alva var så sur och arg heela tiden och kastade sig på golvet inne på biltema och dunkade huvudet flera ggr i "bilvagnen" inne på ica när vi skulle handla lite bröd och skit! I bilen var det bara gnäll gnäll och jag trodde seriöst jag skulle få ett hysteriskt utbrott! Men hon var väl inte så pigg kanske hon hade feber hela dagen igår och även inatt tror jag.

Hon låg mellan oss en stund inatt för hon var ledsen. Hur skulle hon ligga då tror ni? Jo hon skulle ligga och krama mig! Hon låg med sin arm runt min hals och nacke, panna mot panna med mig och när jag försökte flytta huvudet lite så drog hon tillbaka mig och så fick jag en stooor puss sen somna hon så! Gull ungen!

Meeeen iaf när vi kom hem efter shoppingturen så åt vi lite nyttig mat ifrån donken och sedan satte vi igång med om möbleringen! Det tog tid och jag satte även om lite tomtar men faan vad lite julgrejer vi hat! Typ 5 tomtar och en smidegran med ljushållare och en karusell speldosa som spelar bjällerklang. Jaja det får duga detta år men till nästa år blir det att köpa nytt. Kan man fynda på mellandags rean=) Men vi ska köpa en gran i veckan iaf. Det får bli en plastis tror jag för annars lär vi få plocka barr som fastnar under Alvas fötter heela tiden! Vet hur det var en annan gång när vi hade en äkta och jag hittade fan barr i mer än ett halvår efter att granen var utslängd!

Nää nu ska jag lägga in lite bilder!!


Anders har så mkt pengar att han kan snyta sig i dom tycker han!


Lite hall och lite kök!


Nya tripp trapp hyllan! Alva ligger och sussar bakom den stängda dörren!


Utröjt och sen så åkte den utslitna crosstrainern in i klädkammaren! ;)


Anders softar i nya soffan! Tavlan med Alva fick vi av Petra och Kai!


Alva vart lite trött i torsdags när vi väntade på att åka iväg till vc


Alva och pappa har lattjat lite!


Alva sitter hos moster och låtsas sova!


Jag i min nya lugg!

Nää nu ska jag överlåta datorn till Anders så han inte blir ledsen i ögat!

Fan nu kom denna oxå

Hickan! Hur jobbigt som helst ju!! Just jävlar måste komma ihåg att lägga ner restaurangchansen häftena i väskan ju! Ska ta med dom till Cissi imorrn. Lika bra att göra det på en gång!! Så nu var det gjort!
Alva gick o la sig för en liten stund sen. La henne runt 21 tiden först men då lyckades hon få tag på sin lilla synth som hon satt och spelade på för fulla muggar med ben och armar genom spjälorna! Skit nöjd var hon! Så hon fick komma upp en stund till. Ojoj vad hon testar gränser nu den lilla damen. Och slåss när hon inte får som hon vill. Mest mig. När Anders säger till henne så lyssnar hon oftast men om jag säger till henne så tittar hon bara på mig och skiter fullständigt i om jag är "arg" på henne. Som nu ikväll när hon stod i soffan och jag sa till henne att hon skulle sitta ner. Hon bara titta på mig o stod trotsigt kvar på sina små knubbis ben! Då rya ja i en gång till o då fick jag vackert ta emot en liten smäll på vänster kinden, dock utan att hon satte sig för det! Ujuj och som Petra sa till mig en annan gång att det är ju fan svårt att hålla sig för skratt! Som ikväll när hon vägrade sätta sig, hon tittar mig verkligen i ögonen och gör en viss min och när hon står där så söt och skit trotsig trots sin ringa storlek så måste ja vända bort huvudet för att hon inte ska se att ja håller på att skratta ihjäl mig! Till sist fick jag själv se till att hon satte sig och fick bestämt säga att slåss det gör man inte. Då blev hon ledsen men efter en stund så fick jag en kram innan hon gick in till Anders i sovrummet. Efter ett tag kom hon ut till mig igen med sin filt och napp och visade att NU var hon trött och ville sova! Min lilla bestämda älskade flicka!

Sitter och kollar på Red dragon nu på kanal6, fast jag har sett den filmen typ 100 ggr, vi har den tom hemma. Men den är ju väldigt bra faktiskt. Börjar bli rätt trött så får se om jag orkar titta på alla paradise avsnitt. Annars får jag väl kolla på dom hos Petra på datan eller så. Ska ju till vingåker en sväng på måndag med så kanske kan kolla då.

Jag jobbar imorrn och sen så nästa gång jag jobbar helg så är det jul helgen. Tiden går så sjuuukt fort. Måste fan ta tag i julhandlingen. Ska skriva lista på vilka personer vi har kvar. Nähä om jag ska ta och göra mina frukost mackor kanske så slipper jag göra det imorrn bitti. Lär ju behöva gå ut i skaplig tid för att skrapa rutor säkert.

Det är detta som är det jobbigaste med denna årstiden, skrapa rutor och bylsa på med massa kläder! Fyy. Längtar så sjukt mkt till våren trots att vintern bara börjat.

Avslutar detta inlägg med en simpel fråga som jag ställer mig ganska ofta och som leder till flera följdfrågor. Hur fan tänker folk?? Är de medvetna om vad de gör/inte gör? Och om dom är medvetna om vad dom gör, vad är syftet? Är det underhållning för dom? En utmaning? En vuxen människas sätt att utöva en slags trots, precis som Alva gör? Eller är svaret bara så pass enkelt att de tänker inte alls? I sånt fall borde de börja göra det snarast, det är nog det bästa för ALLA parter!!


Nu har den kommit!

O den är fan inte välkommen. Bara jobbig och högljudd och störande! Hostan e det förstås jag menar! Just nu kom Alva till mig oxå o hon luktar skit. Vad gör jag då? -"Anders, hon luktar bajs, byt på´na" Han vägrar. Då säger jag till Alva-"Gå o visa pappa vad du har" o hon går! Nu återstår det bara att se vad som händer=)
Han ligger i sovrummet och muttrar hör jag allt! Men se där han gick o bytte på henne!!! Yihaaa!!

Nää för att återgå till min hosta för att ni ska förstå hur sjuk jag är så...Fan..Låter ju som en karl.
Nej men igår kände jag mig rätt bra hela dagen typ, men efter att jag och Alva hade tagit ett bad så försvann rösten! Gick bara runt och pep, skit irriterande. Men vid 23 tiden typ så kom rösten tillbaka någorlunda och med rösten så kom även febern! Mådde katastrof dåligt helt plötsligt så fick ta en ipren så vid 01:30 så kändes det oki.
Nu känns det bara lite luddigt i skallen men det bjussar jag på!

Ikväll blir det en riktig slöhögar kväll (precis som igår visserligen). Blir nog hemkörnings pizza o kolla på tv! Eftersom jag inte såg nåt paradise hotel avsnitt i veckan och det inte funkar att kolla tv6play på vår data så kommer jag sitta mellan 23:30-01:30 o kolla på det. Hade ju vart skönt om man inte behövde gå upp kl 6 imorrn bitti för att åka o jobba men men=)

Sitter och tittar på "På spåret".. Herregud börjar ju bli gammal. Alva sitter bredvid mig och pillar med sina byxor!
Hon har blivit skit trälig med att äta mat nu. Alltså burkmaten. Hon tar i bästa fall några skedar som slinker ner i magen sen tar hon resten o stoppar i maten och spottar ut den i hak klappen för att äta upp det igen o sen spotta ut det. Idag tokvägra hon ens att smaka på maten. Inte ens mackor äter hon!!!Hennes bästa liksom! Så hon lever typ på välling, clementiner och en liten chokladbit från hennes chokladkalender!

Men detvänder väl det med så småningom. Anders får väl tala med bvc om det, han ska dit med henne på tors för väg-mät och vaccination! Själv är jag då iväg till Lerbäck på verksamhetsplaneringsdagar med jobbet. Känns ju sådär eftersom jag fick höra igår att det är dålig mat, små portioner, iskallt inomhus (hovstagruppen hade suttit med jacka och vantar på sig!!!!!) ingen toalett eller dusch på rummet! Känns jättehäftigt, verkligen. Inte som när vi var på Selma Lagerlöf spa i Sunne direkt, där snacka vi bra grejer! Kanon mat med sköna rum o sängar o dusch o toa på rummet!

Och kan ni gissa vad som kmr på måndag då? MIN SOFFA! Eller jag mena såklart VÅRAN soffa;) Så Petra om du läser detta innan jag talar med dig så tänkte Anders om Kai hade lust att hjälpa till o bära soffan lie sådär på månd eft/kväll!

Nej nu ska jag lägga in lite bilder som jag tog typ igår=)

Bajjbajj!!


Äter puré, för ner slinker ner, i soffan=)


Har ett blåmärke på kinden efter att hon rasade ner på golvet!


Har på sig klänningen som Linnéa hade på sig när hon var liten skit.


Min lilla prinsessa!


Hjärtat!!

Bläää

Hatar att vara sjuk! Det kom helt plötsligt i tisdags eftermiddag o på kvällen mådde jag piss. Mår fortfarande inte bra men är inte lika dålig iaf.
Alva e förkyld som fan och imorse så var hennes ögonfransar fulla med gula kockor som alltid när hon e förkyld. Hoppas slippa ögonfluss bara. Men det verkar bara bli kladdigt när hon sovit så det e ju bra.

Som vanligt så var det ju skitlänge sen jag skrev här så vet inte riktigt vad jag skrev i senaste inlägget=)
Petra och Kai har iaf flyttat till huset nu, de kmr få det kanon där! Drömde inatt att det spökade sjukt mkt i deras hus haha.
Nää men man blir ju bra avundsjuk alltså, vem vill inte ha ett hus liksom! Men våran tur kommer nog den med=) Vi har iaf tittat på soffa och jag tror det är klart att vi köper den! Lät som det på Anders iaf igår för jag frågade när vi skulle köpa soffa o han sa att hade jag vart frisk kunde vi hämtat den som idag då. =) Så jag får min finfina soffa!!!

Kan ju avslöja att FAAAAAN så skön den var! Diggar lampan som står bakom oxå och även ett soffbord som fanns där men vi får nöja oss med soffan sålänge;)

Alva skulle ha varit på bvc idag för vägning o mätning och vaccination men eftersom hon hade feber igår kväll så avbokade jag det så Anders får gå dit med henne nästa torsdag för då är jag i Lerbäck på verksamhets planerings dagar!

Idag skulle Petra och Tilde ha kommit hit men eftersom jag är sjuk så kom vi fram till att det är dumt att riskera att hon och Tilde blir smittade. =( Har tagit treo nu så jag mår faktiskt helt okej nu! Gör inte lika ont i öronen eller i halsen! Alvedonen är slut och snart även treon så Anders får nog ta sig till affären efter att han varit på dagis och julpysslat med Alva. Jag vill oxå med men det är nog dumt.. Och eftersom Alva är feberfri idag så tycker vi att hon måste få gå dit o ha lite roligt! De ska baka pepparkakor och ha mysigt! Nej nu ska jag lägga in lite bilder och sen ska jaglägga Alva och försöka få i mig lite att äta!














RSS 2.0