långt mellan..

..inläggen=) Lusten att skriva här lyser med sin frånvaro!
Ikväll ska jag och Alva åka till vingåker. För på onsdag så får vi låna hem en bil ifrån motorokompaniet i katrineholm så Micke tar med den på ons förmiddag hem till mamma så tar jag den därifrån och åker med den till örebro. Åker nog och visar upp den för Petra om hon är hemma och sen när Anders slutar jobbet så får han oxå provåka den! Då blir det nog en tur ut till Mullis så får vi se vad den går för på motorvägarna hehe. Det ä en blå saab 9-5. Års modell -04 så den är egentligen 1 år äldre än vi satt gräns för men den ser fin ut och har ej gått så långt så gillar vi den så tar vi den nog. Micke kan nog pressa ner priset rätt skapligt med hoppas vi på.


Den ser finare ut i verkligheten ska ja säga med!

Utrustning: ABS bromsar, ACC/Klimatanläggning, Airbag förare & passagerare, Antispinn, C-lås, CD-stereo, Dragkrok, Elhissar fram och bak, Elspeglar, Elstol förare med minne, Elstol passagerare fram, En ägare, Farthållare, Fjärrstyrt c-lås, Färddator, Komplett ifylld servicebok, Larm, LM-fälgar, Läder/textilklädsel, Multifunktionsratt, Parkeringssensor, Rails, Regnsensor, Servostyrning, Sidoairbag, Sportstolar, Stolvärme bak, Stolvärme fram, Svensksåld, Xenonstrålkastare, Yttertemperaturmätare

Så vi får se hur det blir med detta!!
Nu sitter Alva i sin saccosäck och kollar på "I drömmarnas trädgård". Hon stod i hallen och när hon fick se att detta var på tv så sprang hon och kastade sig på rumpan i säcken, så jag gick och hämtade hennes egna Igglepiggle som hon sitter och kramas med nu=) Blir snart att lägga henne för en liten tupplur!

Nu är det 6 veckor tills jag ska jobba igen! Fast då börjar jag jobba på riktigt! Haha kommer kännas konstigt att gå och jobba på vardagarna! Fast jag har rätt många 7-13:30 turer så det är skönt!
Nähä nu orkar ja inte skriva mer men några bilder kanske ja kan kasta in!!






Uppe på stan med pappa


Det gäller att ha tungan rätt i mun!


Sitter och sover  vagnen, vägrar ligga ner!


Nyper sig i fläsket och har kanske lite ångest för att hon moffa i sig 2 st delicato bollar!?!






En glad Tilde!


Charmtroll








Mina hjärtan!

Nu ska jag lägga min älskade lilla arg bigga!

Tänker lite

på vilken tur vi har haft med Alva.
Hon har verkligen varit ett mönster barn. Visst hon har varit otroligt mammig en längre period och det har varit lite påfrestande men det är ju ingenting!! Man läser och hör om föräldrar som inte sovit på en vecka pga av kolik barn! Som får kämpa med amning, matning, förstoppningar, barnsjukdomar, etc etc.

Att få barn är inte alltid en dans på rosor. Det kan vara jävligt jobbigt! Kollade lite på 16 and pregnant förut. Nu har USA visserligen inte fri abort som vi i sverige har men jag undrar hur fan de tänker när de skaffar barn så unga!!! Och då är det egentligen inget illa menat mot unga föräldrar, de kan nog bli minst lika bra föräldrar. Men hur tänker man när man inte har gått ur skolan ens, har ingen utbildning, inget jobb och ska föda fram ett barn på det?? Vad ger det för trygghet? Fatta ett barn kostar i genomsnitt 1 miljon kr fram till dess 18 års dag! Bidrag finns men de räcker ju faktiskt inte!

Va ville jag med detta inlägg då tro.. Inget egentligen. Men blir så upprörd när ja ser program som 16 and pregnant, unga mödrar och dylikt. Det är ett liv det handlar om, innan man tar beslutet att föda fram det, se till att ha förutsättningarna för att kunna ge det ett bra liv!




Pust! O massa bilder=)

Idag har jag faktiskt varit duktig! Har plockat och städat så nu ser man faktiskt hur det ser ut här hemma! Har varit jäkligt dåligt med städande då vi knappt varit hemma på 2 veckor känns det som! Men nu är det gjort och jag är väldigt nöjd över det!
Vi har även hunnit med en promenad upp till ica krämaren för att inhandla diverse matvaror. Idag ska jag äta färsk potatis, varmrökt lax och en kall sås jag slängde ihop nyss! Blir nog gott! Anders är ju iväg till mosås bangolf och arbetar lite där så honom ser ja inte förrän ikväll efter kl 21 nångång.

Annars då? Alvas förskola verkar jättebra! Tösen ville inte gå därifrån, det tar jag som ett bra tecken=)
 
Lämnade av Alva i lördags hos pappa för att sen bege oss till Norrköping! Hotellet var bra, frukosten var KANON men fy fan vilket folk som fanns där! Alltså det var så mkt drägg överallt tyckte jag! Är en ganska fin stad men jag skulle inte vilja bo där. På kvällen så vandrade vi runt i nästan en timme för att hitta en restaurang som vi kunde sitta på uteserveringen. Det var knök fullt överallt så till sist gick vi tillbaka till hotellet för jag var tvungen att byta skor. När vi sedan gick ut igen på jakt efter en uteservering så ser vi ett ställe som låg typ 20-30 meter från vårat hotell och där fanns det ett ledigt bord så vi tog det! Vi åt plankstek och drack öl! Blev så sjukt mätta! Så vi tog oss en timmes promenad efter för att smälta maten, sedan gick vi till hotellets lobby och drack lite till och kollade på fotbollen.

Dagen efter så åt vi då frukost buffé som var asgod! Mmm! Sedan drog vi upp på stan och shoppade lite innan vi drog till Söderköping och åt glass på smultronstället! Mums men fy fan vad mätt man vart efter ett tag! Jag tog en tropical och Anders en twin peaks.

Sedan begav vi oss till Vingåker. Alva hade haft det kanon hemma hos pappa med familj, hade inte varit några problem alls! Så skönt=) Var kvar en timme lite drygt innan vi satte oss i bilen och åkte hem! Så den varmaste dagen tillbringade vi i en bil typ. Usch inte spec skönt med tanke på att vi ej har ac.

Igår åkte vi och firade Anders pappa och syster Caroline som fyllde år! Det bjöds på smörgåstårta och glasstårta och det smakade vääääldigt bra! Alva lekte massa med sina kusiner och jag var Jacobs favorit igår=) Det var jag som skulle trösta honom när han slog i huvudet i bordet, inte pappa! Barnen badade och hade jätteroligt!

Nää nu ska jag se till mina potatisar och se om ja kan slänga in några bilder! Blir flera ifrån midsommar och även andra!
















Ska ja komma närmre??



Ännu närmre??



Närmre går ej att komma=)


Kusinerna busar i soffan





Petra o Carro på midsommarafton


Midsommarfina!





Brottas lite med farsan!





Äter själv=)




Många blir glada när Alva är på besök=)


Skönt att bada lite






Kalas i Mullis


Anders rara mormor!


Farbror Mattias och kusin Viveca


Alva kikar in!


Ena födelsedags barnet!




Små tjejerna!




Idag..

..blir det av att gå och hälsa på Alvas förskola!! Det var sista dagen idag innan deras sommarstängning så det är verkligen i sista rycket vi är ute!!
Ska bli intresant! Sen ska vi dra oss mot fjugesta och gå igenom Anders mormor och morfars vind för att se o det finns något vi är intresserade av! De har ju sålt sitt hus och ska flytta in i en lägenet så det finns ganska mkt grejer de behöver bli av med om man säger så!

Vi måste även och lämna in våran kamera som vi köpt för blixten tar inte när det är mörkt och det blir ganska kassa bilder då! Men får se om vi hinner/orkar det iag, vi har nästa vecka på oss oxå!

Vi har iaf haft en underbar midsommar vecka i våran stuga vi hyrde! Fint väder och ett fantastiskt läge! Väldigt mkt knott och mygg men det får mata när man har både skog och sjö precis inpå. Barnen var ute hela tiden, och alla sov faktiskt bra! från ca 20-08 med vissa undantag! Slänger in några bilder från semestern här:


Alva med gudfar Kai!


Midsommarfina!


Skål med midsommarsnaps!


Starklar för lekar!


Carro försöker få fast slanten på ögat!


Petra är redo att köra!


Gott med glass!

Flera bilder kommer senare nu måste jag dra!!

RSS 2.0