Lördag
Här Hanna kommer 2 recept:)
4 port:
4 bitar laxfilé
1 ask Cantadou vitlök & örter
3 dl grädde
salt & citronpeppar
ca 1 kg frysta räkor med skal
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost och grädde till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca
20 min. Skala räkorna. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna. Servera med ris och en god sallad till!
Jag använde dock istället 2 askar creme bonjuor vitlök och hade vitlökspeppar istället för citronpeppar, men droppade på citron på laxen! Muums!
Prosciuttolindad kycklingfilé med balsamicosky på tagliatelle- och ruccolabädd
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka cirka½ kruka färsk rosmarin och fördela på 500 g kycklingfilé (skär stora filéer påprosciutto och lägg dem i en ugnssäker form.
Skala 6-10 vitlöksklyftor . Skala och klyfta 1 rödlök och skiva 1 zucchini i centimetertjocka skivor. Skala 2 palsternackor och skär dom i ganska smala långa klyftor. Lägg sedan grönsakerna runt om kycklingen.
Rör samman 3½ msk olja, 3½ msk balsamvinäger, ½tsk salt och 1 krm svartpeppar och häll det över kycklingen. Lägg i en extra rosmarin kvist.
Tillaga i ugnen i ca 30 min eller tills kycklingen är genomstekt.
Koka tagliatelle och skölj av 70 gram ruccola sallad.
Servera kycklingen och de ugnsbakad grönsakerna på en bädd av tagliatelle och ruccola och ringla balsamicoskyn över!
Smaklig måltid:)
hmm kanske man skulle göra:)hehe
oooo allt lät jätte smaskigt! ska prova när jag kan äta igen! tack tack =D
Snälla Lollo, är de inte dax nu att byta recept ;) haha! Hoppas ni mår bra och att du hade kul på statt i helgen som va.. Kramis