Idag

så är jag nöjd att Anders kom hem helskinnad efter en olycka på hans jobb. Ändå så börjar alla "om" dyka upp i skallen. Tänk om han inte gjort så eller tänk om...blabla vidare tills man blir knäpp!

Guuud vad jag längtar till min semster nu!! Men det går nog fort. jobbar 7-13 imorrn, sen myskväll med 2 nattgäster bestående av Petra och Tilde=) Kommer bli suuper!! Sen på lörd far vi iväg till vingåker o hälsar på (Och kanske fyller bilen med dryck till midsommarveckan, men det är absolut inte huvudskälet till att vi åker dit)
Sönd ev grillning med Oskar och Ida. Månd jobb 7-13:30, tisd jobb 7-16, ons GOTLAND! Vilket innebär ledig en vecka och bara ha massa skoj och mys med fina vänner och solsken på midsommarafton för så är det alltid på Gotland!

Konversation mellan mig och Alva för typ 15 minuter sen:
Alva: Maammaaa, koom
Jag: Va äre? (reser mig från min sköna soffa)
Alva: Mmmm.. (sträcker sig mot frysen och signalerar att jag ska öppna den)
Jag: (öppnar frysen) Vad vill du ha??
Alva: Lass lass lass (Hoppar och pekar på en glasspinne)
Jag: Klart mammas tjej ska ha en glass, vänta lite så ska jag öppna den.
Alva: ÖÖÖHHMM ÖÖÖHHM ÖÖÖHHHHM HÖHÖHÖHÖ (Så låter hon med en konstig hes röst under tiden jag försiktigt försöker få bort pappret på glassen utan att den ska gå av)
Jag: Sådär får mammma en puss nu då?
Alva: Ger sin mor en puss såklart och rusar in i vardagsrummet och kastar sig i sin saccosäcken skitnöjd=)Ca 1 min efter att hon fått glassen (den var då även uppäten) så vart det samma sak igen fast då ville hon ha en macka! Vem har sagt att man alltid måste ta efterrätten efter själva maten??
Så nu ligger det en jäkla massa brödkanter kvar på bordet och Alva är väldigt tyst inne i vårat sovrum. Ska locka henne med att hon får hjälpa mig att plocka ur diskmaskinen för det är poppis. Innebär visserligen att det tar typ dubbelt så lång tid men men en glad unge ger en glad mamma=)


Ledig tisdag!

Idag är jag ledig för att jag jobbade helgen som var. Eller ja, rättare sagt så jobbade jag halva helgen som var. Tog ledigt i lördags och gick på lilla Antons dop så jag jobbade bara söndag och måndag, riktigt soft.
Så första lediga dagen bjöd på sovmorgon till kl 9 och sen besök av Petra och Tilde så kunde inte ha startat mkt bättre! Nu ar de precis åkt och Alva har gått o lagt sig och jag hamnade framför datan. Trots att man kanske borde städa. Diskmaskinen är oxå klar så borde plocka ur den. Likaså borde jag sätta igång en maskin tvätt. Ja vad vore väl livet utan alla dessa "borde"??
I övrigt tuffar livet på sin gilla gång. Planer smids och jag tror att det kommer bli skitbra! Just nu så längtar jag till flytten. Har några kartonger som jag tänkte börja packa för att få lite flyttfeeling=) Man har ju en hel del som man inte använder nu så som julgardiner o dukar o sånt. Kan ju även packa sängkläder, räcker ju att spara ett byte så växlar man mellan de man har i sängen nu o de som man sparar. Vinterkläder kan man oxå packa. Man fyller nog upp de 6 kartonger jag har ganska fort tror jag.

Snart åker vi även till Gotland. Ska bli riktigt kul!! Har ju tillbringat midsommar tillsammans med Petra och Kai i flera år nu så det e liksom tradition. Det e nog bara den första midsommaren som jag o Anders var ett par som vi inte firade midsommar tillsammans med Petra o Kai. Då var vi i Grebbestad tillsammans med ett helt gäng av Anders kompisar. Haha ojoj det var kul, fan vad man söp. Midsommardagen så däckade jag runt 19:30. Bra där Louise! Usch usch. Nu när man är småbarnsmamma så blir det ju rejält mkt lugnare. Skönt på ett sätt men visst saknar man det där livet ibland utan att ha ansvar för fler än sig själv o bara släppa loss o parta järnet!
Som midsommar för 3 år sen. Jag, Anders, Petra och Kai. 2 små stugor. Engångsgrillar som ej funkar, Blåser storm. Vedeldad bastu precis vid sjön Vänern. Massa öl. Hade så jääävla kul!!! Trots att det var bra kallt för att det blåste så jävla mkt och att grillarna ej funkade så att vi fick laga till oxfilé på några spisplattor ändå hade vi så jävla kul!

Börjar bli lite sugen på nåt att äta nu men vet fan inte vad man ska laga till.. Hmm får väl gå o rota lite o se vad som finns!

Tjolahopp

Pust!

Det är väldigt roligt med kalas men även rätt skönt när det e över=)
Det jobbigaste är väl egentligen att vi inte kunnat ha kalaset hemma hos oss utan i en lokal som man kan låna av finfast, så det blir en jäkla massa kånkade av grejer fram och tillbaka! Så när alla hade åkt så lastade vi faktiskt bilen full o så körde vi hem den lilla biten så man fick med det mesta direkt. Tar sin lilla tid, spec när man har en liten unge som var aningen gnällig oxå! Men nu är det klart och jag är faktiskt helt slut. Väntar på mat som vi får hem till dörren o kollar på BB. Imorrn så ska jag jobba...kväll...Känns sådär att joba när typ alla andra är lediga!!! Men men det e bara köra på, när man väl är på jobbet så går det ju bra!

MEEEN vad fina saker Alva fick idag! Kan ärligt säga att det fanns inte en pryl som INTE var bra! Allt ifrån målar grejer till vattenrutschbana! Själv fick jag oxå present av lillasyster Linnéa! Pengar så jag kan shoppa kläder för. tackar i massor för det!!!

Nää ska lägga in en liten bild som jag blir glad av att se på=)


Snurrar järnet!

2 år sedan.

2 år sedan man fick uppleva den en smärta som ej kan förklaras men det var det värt! För som belöning så fick man även uppleva en kärlek som slår allt!
För 2 år sedan sa jag lätt hysteriskt till Anders att fan jag är skitnödig men vågar ej gå på toa för jag kmr dö då!
För 2 år sedan så fick jag äran att bli mamma för första gången! Till en lite tjej som har ett jäkla humör, envis till tusen men som även har charm så det räcker och blir över, hon får alltid mitt hjärta att smälta totalt!
4025 gr tung och 53 cm lång kom hon till världen med konhuvud och sår på skallen men var ändå den vackraste bebis vi kunde önska oss! Haha kommer ihåg att jag var lite fundersam på om jag och Anders kunde få ett barn som var lika bedårande som lilla Tilde och det fick vi! Våra små bebisar! Tilde var 2 månader när Alva kom men såg så himla stor ut mot den lilla fågelunge som jag hade kläckt. Våra finaste små hjärtan=)

När man tänker tillbaka dessa 2 år så känns det å ena sidan att tiden bara har rusat fram men å andra sidan att tiden nästan stått still. Har jag bara haft Alva i 2 år? Känns som om jag känt henne i många många fler.
Har det redan gått 2 år? Låg ju nyss på förlossningen med en kladdig unge på bröstet. Haha ja så är det!

Imorrn ska vi iaf ha kalas för Alva, så det blir 30 pers som kommer. Som tur är så har finfast lokaler att låna ut så vi slipper tränga in alla i våran lägenhet för det hade aldrig gått haha!

Nähä nu måste jag tjata ut Alice för jag måste på dass!

Bajbaj

RSS 2.0