Torsdag och ledig!

Yes idag är jag ledig inför en jobbar helg. Gick upp kl 8 för då tyckte Alva verkligen att det var dags att starta dagen! Gick upp och bytte blöja och gosade lite, sen drog hon in mig i sängen där hon skulle kolla på barnkanalen och jag slumra lite! Nåväl upp vid 9 igen för frulle. Idag blev det äggröra och några skivor medwurst o sen lite kaffe på det.
Lunch har det inte blivit nån, är liksom inte hungrig! Man står sig så jäkla länge på maten! Så blir tidig middag istället. Broccoligratäng med knaperstekt bacon. Luktar gott, det är bara baconen kvar men de ligger och tinar upp nu. Hade ingen aning om att man kunde knapersteka dom i ugnen så det ska jag göra nu=)
Alva sitter framför tvn och äter kalops. Hon vägrar typ äta om jag är med. Men bryr man sig inte om henne så verkar det gå bättre för henne att få i sig maten.

Senare ska jag iväg med Malin på indoorwalking. Känns ju sådär att vara inne o svettas iom detta fina väder men så är det! Handen på hjärtat så har vi inte kommit ut idag alls. Alva gick o la sig runt 10:45 och sov sen till efter 13:00. Då var det dags att börja fixa med maten och greja och nu äter hon och snart ska jag äta.

Nej nu ska jag gå och se efter om hon får i sig nåt käk eller om hon sitter och kastar ner allt på golvet!!


Onsdag!

Jaha då var snart ännu en dag till ända. Jag är sjukt trött och det beror nog på att jag inte är van att jobba 7-16=) Idag så har jag haft en burk med chokladbollar framför ögonen varje gång jag suttit vid bordet på kontoret. Var jag sugen på dom? Ojaaaa!!!! Tog jag nån? Nope! Höll mig ifrån dom. Var oxå på möte om omläggningsmaterial och snubben som kom och pratade om produkten hade fika bröd med sig. Tog jag nåt? Nope!
Det enda jag har "syndat" med är frukt. Men det känns inte så farligt tycker jag även om det är en hel del socker i frukt. Meen iaf detta har jag ätit idag: (Skriver upp det jag ätit rakt upp och ner, antar att man fattar vad som var frukost, lunch och middag.)
3 hemmabakade små lchf bröd med smör och ost, 1 mugg med filmjölk, en banan, falsk lasagne med sallad, 2 clementiner, några vindruvor, krämig vitlökslax med gröna bönor och fetaost sallad.
 Det var nog det. Är så jäkla proppis nu så det är inte klokt! Och ändå blev det liksom bara en laxfilé. Det e grädden som gör det=)
Blir ingen intervall med Malin ikväll, ischias har spökat hela dagen. Kanske tur då jag är mätt som fan o jävligt trött. Skulle ställa mig på crosstrainern men orkar inte nu, kanske senare!
Ska dock ut på promenad med Petra sen!

Anders är iväg och kollar på fotboll och han var snäll och tog med sig Alva! Så jag är ENSAM HEMMA! När fan hände det sist???

Nu är jag ledig i 2 dagar, skönt skönt=) Sen blir det att jobba helg men det brukar gå fort.

Nää nu ska jag slappa i soffan innan Petra plingar på telen=)

Forts från förgående inlägg!

Yes nu är middagen intagen. Enkel falsk lasagne blev det och med vissa ändringar och tillägg så blev det riktigt gott med en grönsallad till!!
 
Ingredienser:
500 g köttfärs
4-6 morötter
ca 1-2dl chreme freche
ca 1dl grädde
2 små förpakningar mozzarellaost (eller en stor)
paprikapulver
kajenpeppar
salt
svartpeppar

 

Gör så här
Stek köttfärsen och kryda efter smak.
Skala och skiva moröterna i slantar och låt koka till de är nästan färdiga. Blanda i chreme frechen samt grädde i köttfärsen utan att koka den.
Lägg ett lager köttfärs i en smord ungsform, lägg sen de avrunna nästan fördigkokta morötterna på och smula över mozzarelan, sen resten av köttfärsen strö över ost. Sätt i mitten av ugnen i 200 grader tills morötterna känns färdiga och osten fått färg.


Dock så skippade jag morötterna då det inte är okej att äta det enligt lchf. Tog istället paprika. Nästa gång blir det nog kanske broccoli eller gröna bönor. Hade i sambal oelek och egengjort tacokrydda i köttfärs röran och det vart smaskigt!!! Och så bytte jag ut mozzarellaosten till fetaost!!!
Har faktiskt bakat ett bröd oxå helt enligt lchf:

LCHF Sesambröd
Antal: ?
Tid: 15 minuter

Ingredienser
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 st ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Häll alla torra ingredienser + osten i en skål och rör runt med en sked så att det blandar sig ordentligt. Tillsätt alla äggen och rör samman allt till en deg. Ta en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper. Häll ut degen på pappret och bred ut den med hjälp av en slickepott så att degen blir jämn. (Degen täcker inte hela pappret utan den blir ca 38X24cm). Grädda den i mitten av ugnen i 8 minuter.

Istället för skalade sesamfrön, som jag inte kunde hitta, så tog jag krossade hasselnötter! Skit gott men min sats räckte inte till att bre ut den enligt måtten i recepten, det blev typ 9 bitar i smörgås storlek så får köpa mer hasselnötter imorrn o baka mer=)
Har lagt Alva nu så det e väl bara att släpa fram crosstrainern ur klädkammaren och svetta loss!

Ciao


Okej, då kör vi igen!

Nu är påsken slut och allt jäkla godis man ätit ska väck!
Har haft ett "litet" uppehåll med allt vad träning och bra kost heter så nu jäklars.
Idag börjar vi!
Jag och Anders bestämde igår att nu kör vi lchf igen dock med lite fusk, typ bröd till frukost och på helgerna får man unna sig men inte alls så mkt som vi gjort hitills!
Varit svårt med sjukdomar hit och dit och lusten och orken hade tagit semester men nu så. Läste nyss Malins blogg och du inspirerar mig!!!! Nu ska vi fan ge järnet så vi når våra mål!!!
Vet inte riktigt vad jag ska laga för mat idag men nåt med köttfärs iaf. Kanske nån slags gratäng. Mkt grädde ska det vara i iaf för vi köpte på oss det igår som går ut imorrn=)
Anders ska iväg ikväll o spela boll så när Alva har lagt sig då är det jag som drar fram crossen och står i MINST 30 minuter. Imorrn blir det nog så att jag hakar på Malin för att köra lite intervall löpning! Och på tors är det indoor walking. Mkt av motviljan att träna är ju det underbara väder vi haft! Seriöst hur sugen är man att stå o flåsa och svettas på en jävla trampmaskin när man kan vara ute och lapa sol?? Funderar även på att varje dag skriva här i bloggen EXAKT vad jag har ätit, inget fusk! Även hur mkt jag tränat. Kanske lättare att se hur mkt man faktiskt stoppar i sig! För jag vet att det är ju en hel del fuskätande ellan måltiderna. Rutiner heter det väl det man ska ha i vardagen? Kanske dags att införa det. Jag har ju rutiner med Alva så kanske skulle ha några till mig själv oxå, iaf när det gäller mat och även träning. En promenad varje dag/kväll är omöjligt att INTE kunna ta. Men det måste vara utan Alva. Har henne gärna med om hon vill sitta i vagnen men det vill hon nog inte=) Och det ska vara tempo promenader! Haha nu är jag peppad igen så då låter det såhär men jag vet tyvärr hur det brukar bli efter ett tag..
Meeen vi håller tummarna.
Vad har jag ätit idag då?
Frukost 1: (Äter frukost när ja kommer till jobbet, kan ej äta hemma)

1 fiberbröd skiva med smör och leverpastej, en mugg drickyoughurt.

Frukost 2: (Rast på jobbet)

Samma som ovan plus en banan.

Lunch:

Smakade lite fisk och mos på jobbet, typ 3 gafflar. Kom hem och tog 2 rostbröd skivir, surdeg, 1 med smör o ost och en med smör och cognacsmedwurst.

Jooooo och så en liten chokladboll och en liten godis bit blev det på jobbet oxå!

Och till middag vet jag inte riktigt vad jag hittar på men nåt blir det! kanske nån slags köttfärs/broccoligratäng?
 Men det får jag återkomma med=) Nej nu ska jag kasta in lite bilder innan jag börjar improvisera med min matlagning!


Linnéa och Simon!


Party i vingåker! Linus, pappa med Jennye i knät och Alice närmast i bild. Micke, jag, mamma och en halv Simon.


Mamma och lilla bubbisen


Mammas tuffing


Pott träning!



Min födelsedag!

Yes för 27 år sedan och ca en timme seda så föddes jag=) 47 cm lång och 3350 gram tung=)
Haft en fin dag med Petra, Kai och Tilde som kom och firade mig! Fick en necessär med balsamspray, badkulor, tvätt vantar, ansiktsmask och body butter! Jättebra, sånt man inte unnar sig själv liksom!! Får se om jag hinner bada ikväll eller om jag använder grejerna en annan dag, det är ju desperate kl 21 o det får jag inte missa!!
Vi åt kycklinggryta och ris och sen blev det maräng/glass tårta med färska jordgubbar, blåbär och vindruvor!
Barnen busade och bråkade omvartannat och tog sen ett bad tillsammans vilket resulterade i ett dyngsurt badrum och en blödande läpp på Alva! Haha ja vad ska man säga, ungar är härliga!
Sitter i soffan nu o är sådär må illa mätt!! Tänkte lägga in lite bilder oxå nu så byebye!!


Kamera facet åkte på=)


Födelsedags frulle!


Blåser såpbubblor ute på balkongen!


Äter kalops på balkongen!


Jättehungrig!!


Tårta måste man ju bjuda på när det e kalas!


2 busar i vårat sovrum! Står och tittar efter boken som "råkade" hamna bakom sängramen=)


Dansar lite och vill ha av sig kläderna=)


Ger mamma lite slängpussar!

vårfest!

haha skrev ett inlägg inatt när jag hade kommit hem från krogen men tog bort det idag. Inte för att jag skrivit nåt konstigt eller så men texten var sjuuukt stor och det såg så märkligt ut så jag gör ett nytt inlägg idag istället!
Igår var vi som sagt på vårfest. Ssk Sören på jobbet hade hyrt lokal och fixat så hade vi lite knytis. Massa god mat vart det och en hel del alko=) Spelade med andra ord och jag, Malin och Lena vann! När klockan började dra ihop sig så åkte jag, Malin, Frida, Helene, Pernilla, Stina och Monica till harrys! Där röjde vi och fan så ont i fötterna jag har idag!
Vaknade strax efter åtta idag och var pigg. Typiskt bara för att man kan sova länge så är man pigg. Svärmor och svägerska Louise kom med Alva runt halv fyra, så slapp vi åka och hämta henne. Anders e rätt sliten idag men han ska iväg o träna fotboll nu=) Alva sover, hon var så sur. Ska väl ta en tur till affären sen o inhandla lite gott till ikväll! Vet inte vad man ska äta men känns som det blir någon form av bakismat;)

Nää nu domnar fingrarna så kan ej skriva mer!

Ciao!

:::::::::

Idag är det tors och detta skulle egentligen vara min enda lediga dag denna vecka, men jag har tagit semester på sönd och bytt min lördag med Stina så jag blir ledig hela helgen=) Jobbar bara imorrn kväll!
Har tagit ledigt för jag ska på fest med jobbet på lördag. Det ska bli kul.
Sitter just nu och slökollar lite på tv. Alva sover och när hon vaknar ska jag ge henne mat sen ska vi hämta Petra och Tilde och dra vidare till Helena i Linköping! Ska bli mkt trevligt!!
Har inte mkt att skriva annars. Mina växter lever fortfarande tro det eller ej;)

Nää nu ska jag ta o packa i ordning lite grejer som ska med till Linköping! Ciao

För 2 år sen..

och några timmar så ringde det en stolt Kai till mig och Anders och berättade att nu har hon kommit! Hon är så himla fin! Men namn hade hon inte fått riktigt då! 4635 gram och 52 cm lång. Ojojoj då satt det 2 stycken personer i en lägenhet i Örnsro och var så himla glada för våra vänner.
Kommer fortfarande ihåg första mötet med Petra Kai och den lilla flickan som fick namnet Tilde Christina Ruonakangas som om det vore igår. Jag och Anders kommer in i entren vid B-huset, Petra kommer rullandes i rullstol medans Kai skjuter på den lilla plastlådan på hjul där det lilla underverket ligger. Oj så fin hon var! Och vad jag led med Petra som hade jätteont i magen. Inte så konstigt iofs. När man höll den stora men ändå lilla bebisen och bara var typ stoltast i världen över att min bästa Petra hade lyckats så bra tillsammans med sin fina fästman att få till en så FIN bebis!
Och självklart så kände man själv att nu får gärna min unge komma oxå, fast det dröjde ju ett tag till=)

Idag har vi varit på kalas hos våran lilla guddotter som var så söt i sin gula klänning och små råttsvansar(som för övrig Alva och Felicia oxå hade=)). Hade ju förstås glömt kameran hemma men har en känsla av att Petra kommer lägga ut lite bilder;) När det bara var jag, Anders och Alva kvarså gick jag och Petra ut och gick lite fr att få ner allt gott man stoppat i sig, det behövdes! Kom inte hem förrän efter sju ikväll. Denna dagen har gått så sjukt fort men trevligt har det varit.
















RSS 2.0