Seg i skallen!

Förmiddagarna går bra men fram på eftermiddagen så blir jag hel seg! Idag har jag en massa halsbränna och det gör för jäkla ont o ljumskarna! Så den vrider sig nog nedåt nu den lilla krabaten! Så om jag har setat still en stund så ser jag nog lagom rolig ut när jag reser mig och går ett par steg:)
Har idag annars hämtat lite kartonger på Mattias (Anders bror) jobb! Kanonbra! Tror det var typ 4-5 st små och 2 st bamsestora! Så har packat ner filmer nu! Nästan alla men inte riktigt! Vi var även iväg och dammsög ur bilen ordenligt och tvättade den! Så nu är den skinande blank och inte ett enda godispapper som ligger och skräpar! Visserligen så kommer den väl snart att vara helt gul igen av all pollen men mås skiten är borta iaf! Fast det kommer ny snart:) Men Den luktar fräscht iaf! Fast jag hittade en mugg under ena sätet och när jag slängde den så rann det ur nån brun kladdig vätska som inte luktade rosor direkt! Blää men gnuggade bort det med lite våtservetter! Så nu har vi det gjort! Skönt om det blir så att vi säljer bilen nu när vi ändå kommer ha Anders föräldrars bil. Jösses vad sammandragningar jag har nu.. Kanske tar o föder ut barnet nu direkt så är det gjort! Nice:) Hehe nej nu ska jag ta mig en smörgås och lägga mig ner o vila lite så kanske jag känner mig som en normal människa igen:) Haha hittade förrästen en jättesöt badanka på rusta förut som hade en plåster på sig och jag och Anders tänkte samma sak: Tilde! Men så kom vi på att hon är nog för liten än för att leka med badankor! Men när hon är tillräckligt stor då ska hon få en av oss:)

Tack o tack

Louise: 19 dagar kvar!

Förkyld

Jo men visst! En liten förkylning i det fina vårvädret känns ju aldrig fel! Är så otroligt täppt i näsan och helt mossig i huvudet! Trött mest hela dagarna men har ingen feber tack o lov! Hoppas att det ger med sig snart!
Så idag har jag inte gjort så mycket. Jag och Anders var iväg och handlade lite sen kom vi hem och gick upp och hämtade lite pantflaskor och gammalt bröd spm vi gick och gav till änderna. Tyvärr så lyckades de där jävla måsarna äta upp det mesta men men. Så gick vi vidare till konsum och pantade. Eller Anders gick och jag satt på hojen:) Hela 18,50 fick vi ihop haha. Men skönt att bara komma ut i det sköna vädret även om inte solen har lyst så mkt så har det ju ändå varit varmt! Sen begav vi oss hem och jag satte igång med matlagningen. Potatis, torsk och äggsås. Var inte med alls i huvudet så potatisen vart inte färdig kokt men men man har väl tänder!
Nu är diskmaskinen klar se om jag ska ta och plocka ur den. Anders har begett sig iväg för att spela poker och kolla på fotboll. Ikväll blir det nog varm choklad för min del! Gött mos det!

Tack o tack

Louise: 20 dagar kvar!

Strul med kosing

Ja man ska ju inte tro att allt ska flyta på som det ska. Fick inga pengar från fk idag.. Inte så kul. Fick visserligen min lön från förra månadens OB men 2200 kr klarar vi oss inte långt på! Så fick ringa till fk, stå i deras kö och hade plats 209.. Kändes lagom kul men det gick snabbt faktiskt tror bara det tog ca 8 minuter. Och visst hon såg att jag var beviljad havandeskapspenning men det stod inte ett dyft om att några pengar skulle betalas ut till mig. Så hon skulle skriva ett mail till "dom" som hade hand om det och de har 2 arbetsdagar på sig att läsa det och göra nåt åt det.. Så det är ju bara hoppas att det går fort man har ju räkningar som ska betalas och eftersom Anders stämplar så är man ju inte rik som ett troll direkt. Så hoppas verkligen att de löser detta fort nu!!!
Sovit illa inatt! Riktigt illa! Hittar inte en enda ställning som är skön att sova på! Eller ja jag har ju inte så många att välja på. Antingen höger sida eller vänster sida:) Och att byta sida är inte så lätt faktiskt med en mage i vägen!
 Igår satt jag och Anders och kollade på fotboll i soffan och tro på fasen att den lill* inne i magen rumla runt i princip hela tiden! Så det är nog en blivande fotbolls spelare till Anders stora lycka!

Annars har helgen varit lugn! I fredags så hyrde vi film och åt lite tacopaj och i lördags så vaknade jag och kände mig inte så bra. Hade dyngont i halsen och senare på eftermiddagen så började det värka i bihålor och kände mig riktigt risig! Så var liggandes typ hela dagen! Men mådde bättre igår så då var jag och Anders och kollade på när Heden spelade fotboll. Det var riktigt skönt, lite trist att de förlorade dock men men! Sedan åkte vi vidare ut till Mullhyttan för att fira Anders mamma som fyller på torsdag! Så det vart massa gott fika och prat! Kommer träffa alla på fredag igen för då ska vi ut till Fjugesta och fira hans mormor som fyller! Sen kommer min pappa med familj på lördag och firar mig lite i efterskott! Får hem spjälsängen då med! Ska bli roligt att se hur den ser ut efer att de lackat och målat om den!

Nähä ta och hoppa in i duschen!

Louise: 21 dagar kvar! Hehe nu närmar det sig!!

Ny vecka!

Det är då jösses vad tiden springer iväg! Redan 20 April och mindre än en månad kvar tills bebisen anländer! Börjar på att känna mig lite stressad! Borde packa BB väskan, köpa hem de sista grejerna såsom blöjor, tvättservetter, termometer, amningsinlägg plus en del andra grejer! Få hem spjälsängen vore ju fint oxå förstås! MEN kommer man behöva att ställa upp den och bädda den? Kommer våran bebis att anlända innan vi flyttar? När kommer vi flytta? Vi får nog allt ta och ringa och prata lite med de som bor nu i våran kommande lägenhet och se när de ska flytta ut och se om vi ev kan börja flytta grejer tidigare. Vore ju kanon alltså.. Vi håller på att ragga lite kartonger nu oxå för det går åt ett par st när man ska packa. Ska säga till Anders att han får ta och få hit sin far med hans caddy så att de kan åka till tippen och slänga massa skit som vi har i förrådet så har man iaf det klart!

Så va har annars hänt sen sist jag skrev då? Inte så mycket tror jag.. Förra veckan var lugn och rätt händelsefattig! Men på fredagen så åkte jag, Anders, Petra, Kai och lill Tilde förstås till Helena i Linköping! Det var kul att få träffa henne igen! Det blir ju inte så ofta men när det väl blir så blir det kul:) Hon och Erik skulle komma till Örebro sen när våran bebis kommit så det blir spännande:)
I lördags så hade jg fullt upp hemma med att baka smörgåstårta, tårta och städa! Mamma med familjen kom vid 17 tiden och firade mig i efterskott! Fick massa bebiskläder, en sängmobil, spjälskydd, sängkläder till spjälsängen, ett täcke, nappar, nappflaska och säkert mer som jag inte kommer ihåg! Kanonbra och fint var det iaf! De stannade kvar till strax innan kl 19 sen var de tvugna att åka hem för mamma skulle jobba på natten igen. Då åkte jag och Anders till Solhaga där vi skulle grilla med Petra och Kajan och lilltösen! Mycket gott var det! Satt sedan och kolla på tv och drönade lite! Bytte blöja på Tilde för första gången:) Sen fick hon lite mat av Petra och sen så somnade hon på min arm så sött så! Där fick hon ligga och sova tills jag och Anders åkte hem trots att jag gärna hade tagit med den lilla godbiten! Helt otroligt att man kan bli så betagen av en liten bebis men det är ju inte vilken bebis som helst heller, Det är ju liksom Petras bebis och har man varit vänner i 19 år så kan man nog inte undvika att känna kärlek för den andras barn! Att hon är söt som socker är ju bara ett plus i kanten oxå;)

Igår så gick jag och Anders upp på stan och travade runt och fönster shoppade lite. Satte oss vid slottet på en av bänkarna och njöt i solen! Haha men jag hade vissa problem.. Eftersom jag är lite ja..rundnätt så kan jag inte ha mina kläder så jag har ett par byxor som jag typ alltid har på mig. Men igår när solen sken så tänkte jag ta på mig en kjol och strumpbyxor! Sagt och gjort! På vägen upp på stan så kände jag att det inte var så smart.. För det första så var strumpbyxorna lite FÖR trångai midjan så jag kunde liksom inte dra upp dom ordenligt så de satt alltså bokstavligen på halva arslet! Så fick gå och slita i dom hela tiden! Hade även på mig ett par trosor utanpå strumpbyxorna för att de skulle sitta uppe bättre men det hjälpte inte ett dugg. Att det även blåste väldigt mycket gjorde att jag fick gå och hålla i kjolen för jag ville gärna undvika att göra en Marilyn Monroe för jag kände att det skulle inte bli alltför snyggt om kjolen blåste upp så alla fick se mina strumpbyxor som satt på halva röven plus mina urtvättade gula, svarta och vita trosor som grädden på moset satt utanpå! Men jag tror jag lyckades komma hem igen efter 2 timmar ute utan att skämt ut mig! Däremot så hade jag väldigt svullna ben och fötter så jag sköljde dom med kallt vatten och la mig sen på soffan med benen på massa kuddar så att de skulle återgå till normal strl. Så jag kan inte vara ute och gå så mycket längre tydligen!
 
Nähä ta och dricka vatten och kanske slänga på en maskin med tvätt vore på sin plats!

Louise: 28 dagar kvar

Jag må jag leva!

25 bast.. Inte illa! Men nu får det vara stopp på födelsedagar tycker jag! nu är man närmare 30 än 20 o då börjar ju livet ta slut;)
Haft en bra dag! Inte haft mycket besök men dock väldigt trevligt besök! Familjen Nederman/Ruonakangas kom och fikade och grattade mig! Fick ett inramat foto på mig och Anders! Typ det enda bra kortet som någonsin tagits och någonsin kommer att tas på oss! Vart jätteglad för det! Så fint så! Värmde gott i hjärteroten!
 Mamma med familj skulle kommit idag men blir nästa helg pga sjuk hund! Pappa med familj är uppe i fjällen och roar sig så det blir nästa helg för dom med!

Igår så var vi hos Anders familj i Mullis o firade påsk! Åt god mat och hade det trevligt! Och lilla Viveca hade vuxit en hel del sen sist men hon e liten om man jämför med Tilde pluttan! Jacob vad glad och busig som vanligt!
Fick en stor och jättefin ljuskandelaber av Anders föräldrar plus syskon! Kanon bra för det har jag velat ha länge!

Annars så har det vart en lugn helg! Jag och Anders har ätit kina mat ikväll! Det är ju så sjukt gott! Jag åt chop suey och Anders åt thailänsk vitlöksgrill med kycklingfilé. Hans mat e nästan slut men jag har så jag kan mumsa imorrn med:) Fast delar nog med mig till honom!

Nähä ska nog ta mig lite kladdkaka o glass nu! Man fyller ju ändå bara en gång om året och som i mitt fall nu så är det ju sista gången jag fyller så då måste man ju passa på;)

Tack o hej!

Louise: 36 dagar kvar!

Skärtorsdagen!

Mmm se om man ska ta sig en sväng till blåkulla eller inte.. Nej förrästen tror inte kvasten bär mig längre:)
Man är ju inte så nätt längre! Idag så har jag och Anders vart på Ikea och köpt en badbalja till bebisen, glas och en salladsskål. Vi var även på baby proffsen och köpte oss en badinsats och en nappflaska och slutligen var vi på marieberg och köpte present till syster Lina som fyllde år den 1 April! De kommer och firar mig på söndag om inte Casper fortfarande e dålig. Den lille vovven har nämligen åkt på magsjuka! På Påskafton så ska vi iväg till Mullhyttan till svärföräldrar och svågrar och svägerskor:) Träffa Jacob och lilla Viveca igen:) Se hur stor hon blvit sen vi såg henne sist, det är ju ett tag sen! Och så nu när man är van med lilla Tilde att hålla i!
Var hos Petra och Kai och lillan igår. Och i förrgår. Och dagen innan det med:) För det första så får man inte nog av den lilla godbiten, jag skulle nog kunna sitta en hel dag och bara titta på henne och lukta på henne, men framför allt så är det kul att prata bebis med Petra! Känns så skönt att de äntligen får vara hemma och slippa sjukhuset! Haha dock så är risken att man blir fattig ännu större än vanligt nu när man vet att det är tjejkläder man kan köpa för det finns ju så sjuuukt mycket sött! Köpte en rosa stickad tröja och ett par vita linnebyxor till Tilde när vi hälsade på dom första gången! Petra och Kajan fick en bukett blommor när de kom hem för väl utfört arbete;) Haha idag när jag och Anders var på cubus och letade efter nåt att köpa till Lina så kom vi helt plötsligt på oss själva med att stå på babyavdelningen och kolla på små söta klänningar och dylikt:) Tror nog att det lilla flicketbarnet kommer bli gruvligt bortskämt!

Var ju hos BM i måndags med ja.. Mätte 33 cm över livmodern och bebisens hjärta slog 135 slag/min. Nästa gång vi ska dit så ska vi skriva ner lite om hur vi vill ha det när jag ska föda. Så det får man tänka lite på. Vet väl iofs hur jag vill ha det men det känns som att man vet aldrig hur man väl reagerar när jag är där och ska föda! Haha eller vad tror du Petra ett par alvedon räcker väl, ev lite massage;)

Har förrästen köpt en bilbarnstol med! Utan Johanna Ljunglöfs storasyster! Den var jättefin och den är himla smidig så det är vi så nöjda över! Nähä nu ska jag nog ta mig lite vatten och sätta mig och kolla på Anders som spelar supermario bros 3:) och så vill jag nog gå igenom alla bebiskläder vi har och titta och klämma lite!
Guuud som jag längtar efter våran lilla bebis!

Louise: 39 dagar kvar!

Sjuk??

Ja det kan man gott börja undra! Idag så har jag bakat kanelbullar, kärleksmums och kolasnittar! Blev nyss klar.
Så resultatet är mkt smaskigt i frysen plus en sjukt ond rygg och väldigt ömma fötter! Så får ta o lägga mig i sängen här strax och kolla på nån film på tv.

Igår så var vi på sjukhuset och besökte familjen Nederman/Ruonakangas! Lilla Petra gumman kom nedrullandes i rullstol och Kai hade lilla Tilde i en rullsäng! Och var hon söt eller var hon söt! Hon sov hela tiden vi var där! Och man var bra trött i armen sen när man la tillbaka henne i sängen! Men det var så skönt att få träffa dom iaf! Hoppas på att dom får komma hem snart!

Imorrn så ska jag och Anders till barnmorskan. Hehe ska försöka komma håg att jag ska ta urinprov direkt imorrn bitti hemma som jag ska ta med bort till Karla vc.
Nej nu ni gott folk så ska jag ta mig en dusch innan min kväll börjar!
Thank U and Good bye!

Louise: 43 dagar kvar


En liten Tilde!

Tilde blev namnet på lill tjejen! Så fint! Petra skickade över lite bilder på henne förut och hon är så rund och så söt så man bara smälter! Så nu talar ju statistiken för att jag och Anders får en liten pojke! Anders bror fick en liten tjej i februari och nu så fick Petra och Kai oxå en liten tjej! Så senaste bilden i mitt huvud är en liten bebis med små blå byxor och slip over på sig:) Haha så mysigt!
 Känner mig väldigt trött! Anders ligger och sover lite nu på sängen och jag funderar på att göra honom sällskap. Ska dricka ett stort glas vatten först! Är så himla sugen på pollygodis! Ikväll ska vi äta kasslergratäng. Blir nog gott det:) Funderar på om jag ska ta och baka bullar idag eller om jag ska ta det imorrn.. Ska ju baka mockarutor oxå.. Eller kärleksmums som Anders säger. Imorrn blir det nog iaf upp på stan och köpa flick kläder!! Så kul att få köpa det och inte bara köpa "neutrala" kläder som både pojkar och flickor kan ha! Tror redan jag vet en klänning vi ska köpa iaf! Så grymt söt så den bara måste inhandlas!! Så är det med det! 

Nähä dricka lite och sen gosa ner sig vid Anders!!


Louise: 45 dagar kvar

Det blev en flicka!!!

Idag strax efter kl 13 så blev det en flicka för Petra och Kai! Fick prata med världens stoltaste pappa en halvtimme efter att det lilla underverket var ute! Detaljer om förlossningen får Petra ta i sin blogg men det var iaf en stor tösa bit på 4635 gram och 52 cm lång! Så detta är verkligen en helt galet bra dag! Blir helt tårögd så fort jag tänker på det! Längtar så helt otroligt tills jag får träffa dom! Har sovit så dåligt inatt och det kommer antagligen inte bli bättre inatt för alla tankar bara far runt! Kan bara tänka mig hur mycket jag kommer längta efter våran bebis när vi träffat Petras och Kais.
Ja vad ska man mer skriva.. Allt känns så smått och ynkligt just nu när de äntligen fått sin bebis..
Var hos Lisa idag och klippte mig och färgade håret. Blev mycket nöjd! Klippte inte så mycket men tillräckligt för att det ska synas! Färgade håret mörkt och har lite ljusare koppar slingor i. Känns fräschare! Har även vart iväg på föräldragrupp! Mycket trevligt! Pratade om amning och komplikationer vid förlossningen och så andades vi lite! Sen blev det att kolla på förlossningsfilm och när de små bebisarna kom ut så fick jag kämpa med mig själv för att inte börja grina! Liiiiite känslosam idag! Nej nu ska jag kolla upp ett mystiskt nr som ringt mig o så ska jag kolla upp vad våra s.k "mutanter" vid ån är för fåglar plus när änderna får sina ungar:) Yes!

Tack för mig!

Louise: 46 dagar...tror jag!
Petra: Nybliven mamma

Dagen D!

Imorse så gick Anders upp vid strax efter åtta. Själv tycker jag det är på tok för tidigt så jag låg kvar i sängen och slumrade! Drömde att Petra och Kai hade fått en flicka! Hon var jättestor och hade värsta buskiga ögonbrynen och fyrkantig haka! Såg ut som en liten man:) Vaknar av att min mobil ringer, det är Kajan som säger att Petra ligger på förlossningen så han vill att vi kommer och hjälper honom flytta bilen och lite så:) Skoja att det blev fart på mig då! Från att jag låg och sov, till att vi satt i bilen så tog det 4 minuter! Aldrig nånsin vart så snabb! Träffar Kajan så åker vi och äter lite så han får lite mat i sig, jag och Anders åt med, haha inte alla som äter calzone till frulle:) Men gott var det! Sen åkte vi och tog ut lite pengar och jag köpte 3 paket med druvsocer som Kajan fick ta med till Petra!
Fick en grymt snygg bild av Petra när hon hade sjukhus skjortan på sig! Vem har sagt att man ska vara snygg när man föder barn men seriöst lite roligare kläder kan man väl få? Haha Så nu håller vi alla tummar och tår för att hon får bebisen idag!
Uppdatering senare!

Tjo! Då var klockan nu 20:20. Inte hört nåt från Petra och Kajan sen 14 tien! Men jag hoppas det går bra för dom och att hon inte har allt för ont! Tittade lite på sjukhuset förut och då var det ett  par som fick en liten gosse! Så då satt jag där och snörvlade lite:) Är aningen känslosam nu! Vill så gärna ha min bebis nu med! Eller våran bebis ska jag väl säga, Anders har ju ett "finger" med i spelet han med haha! Har annars idag putsat fönster! Så nu är de så fina så! Håller nu på med maten! Det blir kalops! Inte så dumt.. Nu sitter Anders i soffan och kollar på fotbollen. Jag ska sätta på potatisen och sen gå och göra honom sällskap. På återseende!

Louise: 47 dagar!
Petra: Räknar timmar nu:)

RSS 2.0