Sista torsdagen!

Idag så var det sista torsdagen på jobbet! Har bara 2 arbetsdagar kvar! Känns lite skumt!
Imorrn har jag tagit semester så att vi kan vara med på föräldragruppen!

På söndag så ska vi åka till Vingåker och bli kvar över natten. Mamma och Micke ska till Ullared så vi skulle vara hundvakt. Men nu skulle väl Linnea vara hemma med hundarna men hon vill inte sova ensam så vi kommer och gör henne sällskap! Blir mysigt att umgås lite med henne!

Nu sitter jag proppmätt framför datan! Har ätit potatismos och falukorv med brunsås!
Idag när jag kom hem från jobbet så hade Anders köpte en blombukett till mig:) Det var tulpaner och så nån annan gul blomma med lite ris i. Den var jättefin! En riktig vårbukett! Nu ska vi snart gå till konsum och köpa lite margarin och vaniljsås och en tidning! Det var blåbärspaj på jobbet och man blir ju en aning sugen! Så när vi har frysta blåbär och hallon i frysen så får det allt bli en liten paj!
Nej det är nog bäst att jag drar på mig kläder så vi kan gå innan han jäser ihop totalt i tv soffan!

Sådant man får se till

"Man ska inte låta en stege stå bredvid en lampa, för då kan barnet klättra upp och så trillar lampan ner."  Mads 6år

"När barnet har kommit ut får man se till att man inte bryter nacken av det."  Nikolaj 6 år


Louise: 53 dagar kvar
Petra: 8 dagar över tiden      Stackars gumman!


Men tro på fan!

Nu när jag publicerade det nya så kom det jag skrev igår ut! Nej nu ska jag gå och dunka huvudet i väggen en stund!

Man kan tappa suget för mindre!

Vet inte om det bara är jag som har sån jävla otur med bloggen! Igår skrev jag en lång radda men kom det inlägget ut?? Nej nej nej! Trots att det stod att det sparats och snart kommer publiceras på min sida så gör det inte det! Och det gör mig galen!!
Men men det är väl ändå ett litet larvigt problem om man nu jämför med stackars gumman som bara väntar och väntar på att bebisen ska komma ut! Jag hade ju då tippat på att den skulle komma natten till igår men så blev inte fallet! Anders tror att den ska komma inatt! Så vi får hoppas på det!

Själv så har jag 5 arbetsdagar kvar! 3 kvällar och 2 korta dagturer! Sen blir det tll att gå hemma och lära sig så mycket som möjligt av Barse;) och även att börja på att packa och städa så smått till flytten! Nu när jag ändå är rörlig och inte lider av några större krämpor än halsbränna! Ser faktiskt framemot att börja på för har ju velat flytta i princip från den dagen jag flyttade in hit! Nu mer än någonsin när våran lilla bebis är på gång och de senaste gångerna jag och Anders gått in i trappuppgången vid hissen så har luktat pissvåt halm! Det är så äckligt!

Vad har hänt annars sen sist jag skrev då? Eller ja rättare sagt sen sist jag skrev ett inlägg som folk kunnat läsa!
I onsdags så var jag hos barnmorskan. Vårat lilla knyte hade ett hjärta som slog 148/min och jag mätte 30 cm på sf kurvan! Allt såg bra ut! Jag hade dock fortfarande lite högt övertryck och liiite för lågt hb värde trots att jag äter järntabletter men det reder sig nog! Missde första föäldragruppen som var i torsdags eftersom jag jobbade.. Nästa är på fredag och jag skulle egenligen jobbat då med men har tagit semester. Dels är den en 7-16 tur, aldrig kul på fredagar:) men dels så känner jag att jag iaf vill prova att gå på föräldragrupp! Även om jag känner att jag inte har nåt behov av att lära känna flera som ska bli mammor så vill jag höra vad barnmorska och de andra har att berätta! Man kan ju alltid lära sig nya saker och få tips och råd! Plus att jag vill se förlossningsfilmen! Hehe! Så vill iaf ge det en chans så får vi se om vi går på alla möten eller ej! Jag har ju den enorma turen att få bli mamma i princip samtidigt som Anders bror och hans tjej fått barn och inte minst nästan samtidigt som min bästa vän så man får mycket gratis!

I fredags å hade jag och Anders en lugn hemma kväll med godis och film! Jag somnade på soffan kl 22 vakna vid 23 och gick och borstade tänderna sen in i sängen och somnade om! Mycket skönt! 
Igår eftermiddag så kom Petra och Kajan upp en stund på kaffe sen åkte jag och Anders till hans föräldrar i Mullhyttan där det blev prat, mat och tv! Var hemma vid 23 tiden! Och nu är Anders iväg och spelar match och jag ska ta mig lite frulle tänkte jag!
Tack för uppmärksamheten! Over`N´Out!

Sådant man får se till

"Bebisar får inte vara tillsammans med en katt, för då kan det hända att de river den..." Freja 8 år
"...det bästa vore att man gjorde en stor skylt och ställde den på kattens rygg där det stod:Ej lämplig för barn under 3 år." Nanna 8 år


Louise: 57 dagar kvar
Petra: 4 dagar över tiden 

Stackars stackars Anders!

Har kommit in i en period nu då jag tydligen pratar vääldigt mycket i sömnen! Häromnatten så lät jag tydligen skitdryg och sa "Vad säger du nu då? Va??" Hehe. Inatt har jag mest bara babblat så han har inte hört vad jag sagt plus att jag andats väldigt högt och när jag har vänt på mig så har jag gnytt som en liten hundvalp! Haha ja det är inte så lätt att bara vända sig om nu eller att hitta enbra sovställning!
Har nu ätit lite frulle! Anders är iväg och kollar på fotboll! Jag hade tänkt att ha en riktig sovmorgon men jag vakna strax innan åtta och var klarvaken så så var det med det! Fast somnade iofs på soffan igår kl 22 när vi kollade på en film, så kl 23 gick jag och borstade tänderna innan jag gick o lade mig o somnade typ direkt! Ändå så hade jag sovit mellan kl 17 och 18:30 på kvällen! Är väl en trött människa nu helt enkelt!
Har inte så många dagar kvar att jobba heller! Det känns skönt! Det bästa är att jag bara har 2 tidiga mornar kvar som jag måste gå upp:) Nice!

I måndags så var jag hos barnmorskan. Mitt övertryck e lite högt men inget konstigt med det egentligen! Bebisens hjärtslag låg på 148/min och jag mätte 30 cm på sf kurvan! Allt såg bra ut! Nästa träff med bm blir den 6/4.

Och på fredag så ska vi på föräldragrupp. Första mötet var i torsdags men jag jobbade då så att fick hoppa över den. Se om det är nåt att ha! Känner att jag iaf vill ge det en chans och se hur det är. Inte för att lära känna en massa andra mammor det känns som det kvittar för mig, jag har ju min mammavän redan:) Eller ja snart är du mamma iaf:) utan vill mest gå för att man kanske kan lära sig nåt och det kan vara intressant och höra vad barnmorskan o de andra har för berättelser att dela med sig av:) Plus att jag vill se förlossningsfilmen!

Idag så ska jag och Anders ut till mullis och hälsa på familjen Jonsson. Det var ett tag sen! Funderar på om man ska kolla om det går några roliga filmer på bio kväll kanske.. Fast tror inte det gör det. Funderar även på att ställa mig och baka vaniljrutor.. Om jag nu har alla ingredienser hemma! Det ska man ju inte ge sig den på!

Sådant man får se till

"Bebisar får inte vara tillsammans med en katt, för då kan det hända att de river den..." Freja 8 år
"...Det bästa vore att man gjorde en stor skylt och ställde den på kattens rygg där det stod:Ej lämplig för barn under 3 år." Nanna 8 år

Louise: 58 dagar kvar!
Petra: Gått över 3 dagar!


Sista helgen avklarad!

Så nu kommer jag inte att jobba helg på ett bra tag! Känns riktigt nice! Så jag och Malin bjöd på lite glass, chokladsås, maränger, rån och grädde i lördags eftersom det är hennes sista helg med för sen kommer Sofia tillbaka.
Helgen har varit bra! Lugnt och skönt och många goda skratt har det blivit med alla tokiga tanter vi har! En de av dom vill mn ju bara ta med hem!
I lördags så var jag och åt med Petra och Helena som kom och hälsade på oss! Så mina lediga timmar mellan 13-16:15 gick lite för fort o det var inte alls kul att åka tillbaka till jobbet! Trots att vi träffar Helena så sällan så är det alltid så avslappnat och precis som om man träffades igår! Det är väl riktig vänskap om nåt!

Och Petra har bara 2 dagar kvar! Eller ja iaf enligt beräkningarna men om barnet e lika envist som sina föräldrar så vet man aldrig;) Hehe nej då det lilla knytet kommer nog snart! Hade först på känn att barnet skulle kommer den 25  mars men har ändrat mig och tror att det blir natten mellan fredag och lördag!

Nej nu tänkte jag gå o duscha men det får bli en liten uppdatering här senare!

Hohojaja! Då var jag tillbaka här 4 timmar senare! Har förvisso inte så mycket mer vettigt att skriva nu..
Kom på att jag missade desperate housewives reprisen igår! Skit. Och det gick inte att kolla på det på kanal 5s web tv heller! Skit! Men men jag får se imorrn på nya avsnittet! Missar Greys på onsdag kväll men det gör inte så jättemycket..
Nu är Anders iväg och tränar fotboll så jag tänkte ha maten redo när han kommer hem sen. Idag blir det kycklig, ris och currysås. Inte så dumt! Väntar på att tvättmaskinen ska bli klar med så att jag kan hänga tvätten! Nähä nu vet ja fasen inte vad mer jag ska skriva så nu skiter ja i ett:)

Sådant man inte får glömma

"Man får inte glömma att titta till barnet innan man går in till grannen. Om det nästan gråter får man skynda sig iväg." Malene 7 år

"När babyn är född får inte mamman glömma att köpa en BH."    Katrine 8 år

Louise: 63 dagar
Petra: 2 dagar     

Helt sjukt ofattbart... Kommer så väl ihåg den kvällen/natten du ringde och sa att du hade plussat igen! Efter rix fm festivalen! Och nu så är det snart ute en liten bebis! Nej kommer nog inte riktigt förstå förrän men har den lilla guldklimpen i famnen:)

Sista jobbhelgen..

..Har jag framför mig nu. Eller ja jag har ju inte ansökt om ledigheten än men den får jag ju beviljad! Har ju fått mitt havandeskap beviljat och chefen vet att jag ska gå den sista mars så behöver bara skicka in ansökan så e det klart!
Usch det är ju sjukt mkt papper som ska skickas in och skrivas på och hit och dit. Och då har jag bara hunnit med om just havandeskapen inte om föräldrapenning! Men jag har ju Petra att rådfråga:) Stackaren de har strul med HSB. Men det kommer nog lösa sig det! Det brukar göra det!
 Igår kväll så var vi ute och åt lite jag och Anders. Vi var på Hellas. Det var väl okej mat men inget går fan upp mot efesos mat alltså!
Så var Anders på arbetsintervju imorse. Som hotell receptionist på hotellet vid eurostop. Jobba nattetid. Piss schema och dålig lön men om han får det så får det duga så länge så söker han annat under tiden. Nej jag får fortsätta skriva lite senasre för nu har jag för många som vill språka med mig på msn:)
Forts följer...
Så! Nu så har jag endast Linus att prata med! Det räcker gott det, han har mycket att berätta det lilla gossebarnet!
Han har lärt sig att tvätta nu men äter väldigt enformigt! spaghetti o köttbullar 5 dagar i veckan o de övriga 2 dagarna så blir det pyttipanna eller färdig pasta bolgonese. Jaja är man ungkarl så är man!
Guud så jobbig denna data är! Det kommer så jävla mycket spam hela tiden så jag bli galen! Oj nu har det blitt väldigt mörkt här hemma märker jag! Kanske borde tända lite! Nu kommer Anders hem oxå! Vi ska väl ta och laga oss lite mat!

På återseende!

Adoption

"Om man inte vill ha sitt barn får man inte glömma att avbeställa det"   Rose 6 år

"Om inte barnet lyder när man säger åt det, kan man sälja det"     Josephine 7 år


Louise: 67 dagar kvar
Petra: 6 dagar

Det börjar bli tyngre

Idag så har jag haft den egentligen första dagen på jobbet som jag känt av att jag är fan inte så smidig och smärt längre! Har stånkat fram i korridorer och trappor, burit massa tvätt, bäddat rent och blev totalt slut av det! Svetten rann och benen var väldans tunga! Så att dom tankarna jag hade först att arbeta till drygt 5-6 april dom försvann fortare än kvickt! Mars ut blir det att jag jobbar sen så får det vara nog! Kommer ha så sjukt mycket att göra hemma inför flytten så att det räcker och blir över! Så 13 arbetsdagar har jag kvar tills jag får gå hem! Varav jag jobbar 5 av dom denna vecka ej idag inräknad! Så att det ska nog gå vägen! Just denna vecka kommer nog bli lite tuff men det går nog bra! Har tagit komp på söndag kväll för jag känner att jag varken orkar eller har lust med delad ur både lör och sön. Så jag har bokat Annéa som reserv om vi behöver sätta in nån för mig så att det finns resurser:)

När jag kom hem idag så hade min Anders stekt pannkakor! Luktade så gott direkt när jag klev in och det smakade sjukt bra! Pannkakor och jordgubbssylt det är grejer det:)
Sen la vi oss och läste lite innan jag totaldäckade! Så Anders väckte mig strax efter kl 18 så att jag ska kunna somna ikväll sen.

Nu ska han tappa upp ett bad till mig så jag får ligga och slappa lite i!
Imorrn börjar jag klockan 14. Bra det för då fick jag en timme att lägga till på min komp så att jag kunde ta ut kompen på söndag!
å fan jag missar desperata hemmafruar imorrn! Men får se på reprisen på söndag! 

Åh så har mina tuttar börjat läcka nu på nätterna! Låg en kväll och hade släckt skulle sova när jag kännder att det droppade på armen. Jojo så mjölkproduktionen är i full gång! Så nu får jag vackert sova med ett linne på mig för att det inte ska läcka över hela sängen! Hatar att sova i kläder för de bara korvar sig och stör! Men men det e nog bara att vänja sig:) 

Tycker lite synd om min lilla Petra nu oxå som verkligen bara går och väntar på att få föda! Kunna bli av med krämpor i rygg och knän, nu när det ändå är så liten tid kvar så kan väl det lilla pyret komma ut redan inatt? Guud som jag längtar! Hoppas hon iaf föder en dag jag är ledig så jag kan få hälsa på dom direkt! Fast blir det som hon befarar så har jag kanske redan hunnit gå hem på havande:) Så vi får se om det blir ett litet april barn för Nederman/Ruonakangas!!
Jag har sagt till Anders att jag tror hon får den 25Mars så får vi allt se! Men som sagt kom får lill*n komma redan nu!
Nej nu måste jag ner i plurret!

 Efter förlossningen

"Pappan får inte röra bebisen förrän han har tagit på sig rena underbyxor..."   Aske 8 år

"När bebisen är född så tränger ögonen ut genom huden"  Marcus 7 år

Louise: 70 dagar kvar. En hel jävla evighet!
Petra: 9 dagar kvar. En liten evighet det med, väntar och väntar!
 

Läggdags!

Mmm det börjar dra ihop sig för att kasta sig i bingen för Louise Zetterberg. Upp imorrn och jobba! Är inne i en period igen då jag är så fruktansvärt trött på mornarna! Så att börja klockan 7 är ingen hit! Men jobbar iaf kväll på tisdag och har bara en mötestur på onsdag sen ledig tors o kväll fre så jag har många sovmornar att se fram emot:) Tänkte vara så fräck att jag tar ut komp på söndag kväll! Dubbeldelad är bara för segt att jobba, spec nu när jag inte är riktigt är i fysisk form minst sagt:)
Jag och Petra pratade lite om idag hur jag ska lägga upp med min havandeskap för att jag ska kunna få ut så mkt pengar som möjligt. Men tror vi kom fram till att det egentligen inte spelar så stor roll när jag går hem för kommer iaf få obetalda dagar. Jag är så fruktansvärt dålig på det där! Har inte tänket! När Petra pratar o förklarar så är jag med men sen när jag ska berätta för Anders så är det helt blankt i skallen på mig! Hehe så Barse jag kommer nog fråga dig X antal ggr till om havande o föräldra penning. Appropå det kanske jag borde sätta mig nån dag och ladda ner e leg.. Totalt glömt bort!
Nej det blev ett litet kortis inlägg ikväll bara! Nu ska jag jaga bort tandtrollen och sen lägga mig!
Natti natti på er alla!

Fler än ett barn

"Jag känner några tvillingar som ser likadana ut. Bara det att den ena är 10 minuter störr än den andra."  Emil 8år

" Om inte mamman märker att hon har fått tre barn är det bara att man tar bort två."    Emil 7år



Louise: 71 dagar kvar
Petra: 10 dagar kvar


Sista kvällen för denna vecka!

Fast jag skulle jobbat dag egentligen  så det känns lite surt att veta att man egentligen skulle slutat snart men eftersom en tjej ville byta med mig så jag jobbar kväll så har jag inte ens börjat jobba än! Jaja! Det blir nog bra ändå!
I tisdags så var vi då ute och åt med jobbet! Och skoja inte att det var SJUKT gott! Åt saganaki till förrätt, Oxfilé på spett till varmrätt, cappuccino och så dela jag och Stina på glass med grädde och chokladsås till efterrätt!! Så det blev en 2 ½ rätts middag för mig! Jag var väl en av de få som verkligen länsade hela tallriken oxå! Men jag äter ju för 2:)

Så! Igår så var jag och Anders uppe till öbo och sa upp våran lägenhet! Vi får våran nya större, finare och mycket bättre lägenhet den 1 juni men får flytta in tidigare om vi vill! Det vore ju skönt att hunnit flytta klart till bebisen kommer liksom. Det värsta är att vi kommer få dubbelhyra en månad om det inte finns nån som vill flytta in i våran tidigare! Man får hålla tummarna! Nu vore ju pricken över i:t om Anders fick jobb oxå!

Igår kväll var vi bara 2 stycken som jobbade! Jag och Malin. Men det gick bra trots att våra kära gamlingar larmade som besatta. Vart ganska stressigt men tiden gick fort iaf! Hehe Malin var så gullig att hon hjälpte mig på med sko skydden hos alla vi gick hem till så att jag slapp böja mig så mycket! Börjarmärka av lite nu att man inte har lik mycket ork som för ett par veckor sen. Magen är i vägen och att gå i alla trappor e lite påfrestande. Men behöver ju som sagt inte jobba så mycket längre om de är så att jag inte orkar mer.. Om man blir beviljad havandeskapspenning vill säga. Men det tror jag nog. Usch nu börjar jag bli hungrig! Ska ta mig en dusch och sen äta lite frulle! Och nu fick jag mess ifrån Petra att hon ska titta upp en sväng! Nice shit, undra vad vi kommer prata om:)

Pappor och förlossningar

"Jag var inte med på min födelsedag när jag föddes"   Vera 7 år

"Min pappa läser alltid tidningen när han sitter på toa. Och när mamma ska föda."    Sara 6 år.



Louise: 74 dagar kvar!
Petra: 13 dagar kvar! Det är ju sjukt ju! Kan ju lika gärna komma imorrn! Faaaaan så spännande!!!!!!

Men dusse då!

Mmm säger då det! Igår var vi ute i Mullhyttan, eller Baggetorp (!) som det heter där Mattias ochStina med barn och djur bor! Hann bara kliva innanför dörren och komma in i vardagsrummet innan jag hade en så otroligt liten söt bebis i famnen! Massa mörkt hår och så stora mörkblåa ögon! Jösses ville aldrig åka därifrån! Helt tyst och stilla var hon under de 5 timmar vi var där! Hon pep lite när hon precis hade ätit men annars så var hon så tyst och lugn! Längtar man nu eller vad?? Deras lilla 2 åring Jacob sov när vi kom men det blev lite bus sen när han väl vaknat!

Annars sitter jag nu och väntar på att potatisen ska koka klart så jag kan göra mos. Är så hungrig! Anders skulle haft maten klar när jag kom hem men han skulle upp med sin syster Louise på stan och fika vid ett så då fick jag vackert laga maten själv idag. Inget avancerat visserligen, potatismos och fiskbullar:) Men hade vart nice att bara sätta sig vid ett dukat bord! Men han hade vart snäll och skalat potatisen iaf! Så att resten sköter sig ju typ självt iaf!
Kl 17 ska vi iväg och titta på en lägenhet i Ladugårdsängen. Vi kommer visserligen att tacka nej till den skulle jag tro för den är lite väl dyr! 6700 kr/mån.. Känner att det inte riktigt funkar när jag går hemma på föräldrapenning och Anders e arbetslös.. Och är det så att han får jobbet i Arboga så kommer vi nog iaf satsa på att köpa en lägenhet istället! Men men alltid kul att kolla så man känner att det ändå händer något på flytt fronten!

Imorrn ska vi ut och äta med jobbet på Efesos! Ska bli sjukt gott! Jag ska äta Saganaki till förrätt (friterad fetaost) och oxfilé på spett med klyftpotatis! Hehe efterrrätt kan man nog klämma i sig lite med skulle jag tro! Nej jävlar i havet vad hungrig jag är nu! Nu ska jag mosa potäterna så jag får äta!!!

Pappor och förlossningar: 
"Först så tar sjukhustanterna ut barnet så att pappan ser hur man gör. Så stoppar de in det igen. Sedan får pappan försöka." Frederik 6år.

"När bebisen är nyfödd får inte pappan kasta upp den i luften och fånga den igen. Den måste ju hinna landa först." Adrian 7år.


Louise: 77 dagar kvar

Petra: 16 dagar kvar


RSS 2.0