Forts från förgående inlägg!

Yes nu är middagen intagen. Enkel falsk lasagne blev det och med vissa ändringar och tillägg så blev det riktigt gott med en grönsallad till!!
 
Ingredienser:
500 g köttfärs
4-6 morötter
ca 1-2dl chreme freche
ca 1dl grädde
2 små förpakningar mozzarellaost (eller en stor)
paprikapulver
kajenpeppar
salt
svartpeppar

 

Gör så här
Stek köttfärsen och kryda efter smak.
Skala och skiva moröterna i slantar och låt koka till de är nästan färdiga. Blanda i chreme frechen samt grädde i köttfärsen utan att koka den.
Lägg ett lager köttfärs i en smord ungsform, lägg sen de avrunna nästan fördigkokta morötterna på och smula över mozzarelan, sen resten av köttfärsen strö över ost. Sätt i mitten av ugnen i 200 grader tills morötterna känns färdiga och osten fått färg.


Dock så skippade jag morötterna då det inte är okej att äta det enligt lchf. Tog istället paprika. Nästa gång blir det nog kanske broccoli eller gröna bönor. Hade i sambal oelek och egengjort tacokrydda i köttfärs röran och det vart smaskigt!!! Och så bytte jag ut mozzarellaosten till fetaost!!!
Har faktiskt bakat ett bröd oxå helt enligt lchf:

LCHF Sesambröd
Antal: ?
Tid: 15 minuter

Ingredienser
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 st ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Häll alla torra ingredienser + osten i en skål och rör runt med en sked så att det blandar sig ordentligt. Tillsätt alla äggen och rör samman allt till en deg. Ta en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper. Häll ut degen på pappret och bred ut den med hjälp av en slickepott så att degen blir jämn. (Degen täcker inte hela pappret utan den blir ca 38X24cm). Grädda den i mitten av ugnen i 8 minuter.

Istället för skalade sesamfrön, som jag inte kunde hitta, så tog jag krossade hasselnötter! Skit gott men min sats räckte inte till att bre ut den enligt måtten i recepten, det blev typ 9 bitar i smörgås storlek så får köpa mer hasselnötter imorrn o baka mer=)
Har lagt Alva nu så det e väl bara att släpa fram crosstrainern ur klädkammaren och svetta loss!

Ciao


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0